Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

fırında domatesli hamsi

fırında domatesli hamsi
Fırında Domatesli Hamsi Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. Hamsi
2 Adet Domates
1 Adet Soğan
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tutam Maydanoz
1/2 Limon

Ön Söz:
Fırınlarınızda pişirme kabı olarak (geç ısınan) borcam veya seramik tepsi kullanırsanız, yemekleriniz geç pişer. Tavsiyem, pişirme kabı olarak metal ya da alüminyum tepsi kullanmanızdır. Fırında hamsi (domates, patates, soğan gibi) sebze katkılarıyla, ya da sade olarak pişirilebilir. Baharat olarak sarımsak, maydanoz, defne yaprağı, karabiber ve pul biber kullanılabilir. Fırında hamsi kendi suyu ile pişer, su ilavesine gerek yoktur. Havalar soğumaya başladığında hamsi yağlanır, o vakit yapılan yemekleri daha da lezzetli olur.

Ön Hazırlık:
Hamsiler burdan tarifine uygun olarak temizlenecek. Domates soyulacak ve küp doğranacak. Soğan soyulacak ve piyaz doğranacak. Maydanoz kıyılacak ve limon halka şeklinde dilimlenecek. Ardından domates, soğan ve maydanoz bir kap içerisinde az tuz ile karıştırılacak.

fırında domatesli hamsi 1

Maharetini Göster:
Fırın tepsisi içerisine hamsi, tuz, karabiber, 3 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve karıştırılacak. Ardından hamsi tepsi içerisine yayılacak. Üzerine domates, soğan, maydanoz karışımı konulacak ve limon dilimleri dizilecek. Tepsi önceden 200°C derece’ye ısıtlmış fırının orta rafına sürülecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 30 dakika süre bitiminde fırında domatesli hamsiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com