Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

kalkan buğulama

kalkan bugulama 1
Kalkan buğulama tarifi, nasıl yapılır? Sebzeli kalkan balığı buğulama, tencerede bir çay bardağı su ile kısık ateşte 15 dakikada pişer.
Malzemeleri:
1/2 Kg. Temizlenmiş Parça Kalkan Balığı
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 İri Diş Sarımsak
1 Adet Orta Boy Domates
50 gr. Kapya Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Tepelice Tuz
1 Tutam Maydanoz
3 Dilim Limon
1 Çay Bardağı Kaynar Su (100 ml.)

Ön Söz:
Buzluktan çıkardığımız 500 gr. temizlenmiş kalkan parçalarını ve çeşitli (soğan, sarımsak, domates, kapya biber) sebzeler kullanarak tencerede buğulamasını yaptık. Buğulama yapımında 1 çay bardağı kaynar su kullandık ve kısık ateşte, tencerede 15 dakikada pişirdik. Tarifimizi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Soğan piyaz, sarımsak, kapya biber yemeklik, maydanoz ince doğranacak. Domates rendelenecek. Balık parçalarına tuz serpilecek. 1 çay bardağı kaynar su hazır edilecek.

kalkan bugulama 2

Maharetini Göster:
Tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve orta ısıda ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, kapya biber, rendelenmiş domates ilave edilecek ve kavrulacak. Peşinden kara biber, pul biber, tuz eklencek, karıştırılacak ve tencere tabanına yayılacak. Üzerine kalkan parçaları dizilecek ve üç dilim limon koyulacak. En son 1 çay bardağı kaynar su ilave edilecek ve maydanoz serpilecek. Tencere bir kez fokurdatılacak ve tencere kapatılacak. Ocak ısısı en düşük konuma ayarlanacak. Saata bakılacak not edilecek. Tam 15 dakika bitiminde ocaktan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com