Kategoriler
Hindi Yemekleri Tarifi Düdüklü Tencere Yemekleri

düdüklüde hindi but

duduklude hindi but 1
Düdüklüde hindi but yemeği tarifi, nasıl yapılır? Düdüklü tencerede sebzeli hindi budu, orta ateşte 30 dakikada lokum gibi pişer.
Malzemeleri:
800 gr. Derisiz Parçalanmış Kemikli Hindi Budu
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet İri Kuru Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Adet İri Patates
1 Adet Havuç
2 Adet Sivri Biber
200 gr. Domates
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
3 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Klasik düdüklü tencerede parçalanmış tek hindi budunu iki aşamalı pişirdik. Önce hindi budunu orta ateşte 25 dakika haşladık. İkinci aşamada, haşlanan hindi budu üzerine sebze ve baharatları ilave etikten sonra yemeği orta ateşte 5 dakika daha pişirdik ve ocaktan aldık. Sonuç olarak, ortaya enfes denebilecek düzeyde sebzeli hindi budu yemeği çıkmış oldu. Tarifimizi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun deriz.

Ön Hazırlık:
Soğan, sarımsak, patates, havuç, sivri biber uygun irilikte doğranacak. Domates rendelenecek.Kaynar su hazır edilecek.

duduklude hindi but 2

Maharetini Göster:
Düdüklüye 5 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Peşinden hindi eti ilave edilecek ve orta ateşte rengi dönünceye kadar kavrulacak. Üzerine 3 su bardağı kaynar su, bir tatlı kaşığı tuz konulacak ve kapağı kapatılacak. Düdüklünün kullanma talimatına uyularak, ilk düdük sesinden sonra ocak ısısı orta ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 25 dakika süre ile hindi eti haşlanacak. Süre bitiminde düdüklü açılacak; içine soğan, patates, havuç, rendelenmiş domates, sivri biber, baharatlar ilave edilecek ve düdüklü kapatılacak. Düdüklü orta ateş üzerine tekrar konulacak ve yemek 5 dakika daha tekrar pişirilecek. Süre bitiminde ocaktan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com