Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

kağıtta sebzeli levrek

kağıtta sebzeli levrek
Kağıtta sebzeli levrek tarifi nasıl yapılır?
Malzemeleri:
1 Adet Levrek
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Adet Orta Boy Domates
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
2 Çay Kaşığı Tuz
1/2 Kabuklu Limon
1 Tutam Maydanoz
Yanmaz Fırın Kağıtı

Ön Söz:
Fırında kağıtta sebzeli levrek, levreğin en güzel hallerinden biri. Balık severlerin mutlaka bu tarifi denemeleri gerektiğini düşünüyorum. Yapımı kolay ve bir o kadar da lezzetli. Sebze miktarında sınır yok. Balık sebzelerden lezzetli, sebzeler balıktan lezzetli desem; doğruyu söylemiş olurum. Tarifimi deneyecek olanlara afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Kuru soğan piyaz (yarım ay) doğranacak. Domates soyulacak ve halka dilimlenecek. Sarımsak soyulacak ve irice yemeklik doğranacak. Maydanoz yıkanacak ve dal olarak bırakılacak. Yarım limon ince dilimler halinde kesilecek.

Levreğin Hazırlanması:
Levreğin üzerindeki pullar kazınacak. Ardından karnı yarılacak, iç organları solungaçlarıyle birlikte çıkarılacak. Peşinden yıkanacak, süzülecek ve yanlarına üçer tane çizik atılacak.

levrek hazırlanmış
kağıtta levrek

kağıt kapatılmış
fırında levrek

levrek pişmiş ve açılmış
kağıtta sebzeli levrek buğulama

Maharetini Göster:
Levreğin içine ve dışına tuz ve karabiber serpilecek. Karın boşluğuna limon dilimleri, maydanoz dalları yerleştirilecek ve kapatılacak. Fırın kağıtının ortasına sıra ile soğan dilimleri, domates dilimleri, sarımsak, maydanoz dalları ve limon dilimleri yayılacak. Üzerine karabiber, tuz serpilecek ve levrek yatırılacak. Levreğin üzerine zeytinyağı gezdirilecek ve kağıt kapatılacak. Kağıtın iki ucu kıvrılacak ve balığın altına getirilecek. Kağıtta levrek fırın tepsisine alınacak ve önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek. Tam 30 dakika bitiminde tepsi fırından alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com