Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

fırında palamut güveç

fırında palamut güveç
Fırında Palamut Güveç Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Adet Taze Palamut
1 Adet Domates
1 Adet Soğan
2 Adet Sivri Biber
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Türk Kahve Fincanı Kaynar Su
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Tuz
Limon Dilimleri, Maydanoz
Toprak Balık Güveci

Ön Söz:
Tarifim tek toprak güveç içerisinde yapılır ve bir kişiliktir. İhtayıcınız ölçüsünde güveç ve malzeme miktarını artırmak size kalmış. Fırında palamut nasıl, güzel mi diye aklınızdan geçmeden söyleyeyim. Sosu balıktan, balığı sosundan güzel, çünkü tarifinin eşi yoktur. Balığın kurumaması için, güveci fırına alüminyum folyo kaplı olarak sürüyoruz. Güveç üzerindeki folyoyu 20 dakika sonra alıyoruz ve açık olarak güveci pişmeye bırakıyoruz. Tarifimi ağız tadında balık yemeniz için yayınladım, öyle de oldu.

Ön Hazırlık:
Balık temizlenecek, yıkanacak ve süzülecek. Ardından yan yüzeylerine üç çizik atılacak ve göğüs boşluğu tuzlanacak. Soğan soyulacak ve yarım ay doğranacak. Domates soyulacak ve küp doğranacak. Sivri biberler halka doğranacak.

Palamutfırında palamut güveç 2

Fırında Palamut Güveç Sosufırında palamut güveç 1

Güveç Sosunun Hazırlanması:
Tava içerisine zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sivri biber, domates ilave edilecek ve düşük ısıda hafif kavrulacak. Ardından karabiber, tuz, 1 fincan kaynar su ilave edilecek, 3 dakika kaynatılacak ve ocaktan alınacak.

Palamut Temizlenmiştemizlenmiş palamut

Fırında Palamut Güveç Hazırlanmışpalamut güveç

Maharetini Göster:
Güveç içerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve tabanı yağlanacak. Güvecin orta yerine balık yatırılacak ve yan boşluklarına sos doldurulacak. Üzerine kıyılmış maydanoz serpilecek ve limon dilimleri konulacak. Güveç alüminyum folyo ile kapatılacak. Ardından, önceden 200°C ye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek. 20 dakika sonra güveç üzerinden folyo alınacak. Güveç açık olarak 25 dakika daha fırında tutulacak ve toplam 45 dakika süre bitiminde güveç fırından çıkarılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com