Kategoriler
Çorba Tarifleri

erişteli köfte çorbası

erişteli köfte çorbası
Erişteli Köfte Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Erişte
1 Orta Boy Kuru Soğan
1 Adet Domates
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1.5 Tatlı Kaşığı Tuz
4 Su Bardağı Kaynar Su

Köfte Malzemesi:
150 gr. Dana Kıyması
1 Küçük Kuru Soğan
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Tutam Maydanoz
1 Yemek Kaşığı Un (tepsi İçin)

Ön Söz:
Erişteli köfte çorbası tencerede iki aşamalı pişer. İlkinde köfte 15 dakika süre ile haşlanır. Ardından erişte ilave edilir ve bir 15 dakika da erişteler haşlanır. Toplam 30 dakika’nın bitiminde erişteli köfte çorbası hazırlanmış olur. Erişteyi tencereye ilave etmezden önce kırarsanız; hem görüntü açısından, hem de içme kolaylığı bakımından doğru yapmış olursunuz. Erişte ve su miktarını artırarak ihtiyaç ölçüsünde erişteli köfte çorbasını yapabilirsiniz.

Erişteyi kavurursanız, çorbanız ne kadar beklerse beklesin şişme yapmaz. Bu vesileyle, çorba ısıtıldığında her daim aynı kıvamda çorbanızı kaşıklayabilirsiniz. Tarifimde erişteyi kavurdum ve su miktarı tam geldi.

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak, domates rendelenecek, erişte parçalanacak, maydanoz ince kıyılacak. Kaynar su hazır edilecek.

Fındık Köftelerin Hazırlanması:
Kaseye kıyma, doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, pul biber, karabiber, kimyon, tuz konulacak ve yoğurulacak. Ardından köfte harcından küçük parçalar koparılacak fındık iriliğinde köfte yapılacak. Hazırlanan köfte un yayımış tepsiye dizilecek.

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve orta ateşte ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, domates salçası, kuru nane, rendelenmiş domates ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından 4 su bardağı kaynar su, karabiber, pul biber, kimyon ilave edilecek ve karıştırılacak. Ateş yükseltilecek, tencere kaynamaya başlayınca köfte ilave edilecek ve 1 dakika fokur fokur kaynatılacak. Ardından ocak en düşük ısı konumuna getirilecek ve tencere kapağı kapatılacak. Tam 15 dakika bitiminde erişte ilave edilecek, tencere kapatılacak. 15 dakika tencere kaynatılacak ve ocak söndürülecek. Şimdi çorbanın tuzunu karar hale getirebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com