Kategoriler
Diyet Yemekleri Tarifleri Dolma Tarifleri

keto lahana sarması

keto lahana sarmasi 1
Diyet yapanlar ve sağlıklı beslenenler için: Kıymalı keto lahana sarması tarifi. Pirinçsiz, Bulgursuz, nasıl yapılır?
Malzemeleri:
1 Adet Orta Boy Lahana (2 kg.)
200 gr. Dana Kıyma
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (iç harç için)
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (tencereye)
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası (iç harç için)
1 Çay Kaşığı Domates Salçası (sarmanın sosu için)
1 Adet Sakız Kabağı (200 gr.)
1 Adet Kapya Biber (100 gr.)
1 Adet Kuru Soğan (150 gr.)
1 Adet Domates (100 gr.)
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kaşığı Kuru Nane
1 Çay Kaşığı Tepelice Tuz (iç harç için)
1 Çay Kaşığı Silme Tuz (sarmanın sosu için)
1 Tutam Maydanoz
1.5 Su Bardağı Kaynar Su (300 ml.)

Ön Söz:
Ketojenik beslenenler ve sağlıklı beslenmeye özen gösterenler için, pirinç ve bulgur kullanmdan kıymalı lahana sarması hazırladık. Bu tarif ihtiyaçtan doğdu. Değilse, sitede çeşit bulunsun diye bir arayış içine girmedik. Katı ketojenik beslemede günlük karbonhidrat tüketimi 20 gramın altındadır. Günlük karbonhidrat tüketimi bu ölçüyü aşarsa, kişi ketozisten çıkar. Bu olumsuzluk, ketojenik beslenenler için istenmeyen durumdur. Karbonhidrat az ya da çok, tükettiğimiz bütün besinlerde bulunur. Karbonhidrat depoları arasında un, şeker, pirinç, bulgur, kök bitkiler, tatlı mayveler gibi gıdaları sayabiliriz. Lahana sarmasını kendim için hazırladım ve sizlerle paylaşıyorum, afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Lahana yaprakları ayrılacak. Kaynayan su içine 1 yemek kaşığı tuz ilave edilecek. Lahana yaprakları bu su içinde hafif yumuşayıncaya kadar haşlanacak. Soğan, domates, kapya biber yemeklik doğranacak. Sakız kabağı rendelenecek ve suyu sıkılacak. Maydanoz ince doğranacak.

İç Malzemenin Hazırlanması:
Yoğurma kabına soğan, kıyma, rendelenmiş suyu sıkılmış kabak, domates, 1 tatlı kaşığı salça, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, maydanoz, karabiber, pul biber, kuru nane, 1 çay kaşığı tepelice tuz konulacak ve karıştırılacak.

Lahananın Sarılması:
Haşlanmış lahana yapraklarının ortasında bulunan, sert ana damar bıçakla kesilerek ayrılacak. Ayrılan bu kısımlar, tencere tabanına yayılacak. Yaprağın diğer bölümleri sarma yapmak için uygun büyüklükte alınacak ve iç harç konularak sarılacak.

sarma iç harcı hazırlanmış
keto lahana sarmasi 2

yapraklar sarılmış
keto lahana sarmasi 3

Keto lahana sarması pişmiş, servise hazır.
keto lahana sarmasi 4

Maharetini Göster:
Tencere tabanına lahananın sert damarlı kısımları yayılacak. Üzerine hazırlanan sarma, sıralı ve katlı olarak dizilecek. Ardından 1 çay kaşığı domates salçası, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı silme tuz, 1.5 su bardağı kaynar su karıştırılacak ve sarmanın üzerine dökülecek. Sarmanın üzerine ısıya dayanıklı tabak kapatılacak ve ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 45 dakika bitiminde lahana sarması servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com