Kategoriler
Sebze Yemekleri Zeytinyağlı Sebze Yemekleri

dereotlu bakla yemeği

dereotlu bakla yemeği
Düdüklüde Dereotlu Bakla Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır ve Malzemeleri:
1 Kg. Taze Bakla
1 Adet İri Kuru Soğan
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Çay Bardağı (10 yemek kaşığı)  Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1.5 Çay Bardağı Kaynar Su
1.5 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tutam Dereotu

Ön söz:
Dereotlu bakla yemeğini lastik contalı, klasik düdüklü tencerede yaptım. Yemek tariflerim arasında tencerede, düdüklü tencerede yaptığım birkaç tane bakla yemeği tarifim var.  Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Dereotlu bakla yemeği, düdüklü tencerede en düşük ısı da 30 dakikada pişirildi.

Ön Hazırlık:
Baklanın iki ucu kesilecek, yıkanacak, süzülecek ve uygun irilikte doğranacak. Doğranmış bakla bol su içinde bekletilecek. Soğan yemeklik doğranacak. Yeteri kadar dereotu kıyılacak ve 1.5 çay bardağı kaynar su hazır edilecek.

Dereotlu bakla yemeği düdüklüde pişmişdüdüklüde taze bakla

ve üzerine dereotu ilave edilmişdereotlu taze bakla

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye 1 çay bardağı (10 yemek kaşığı) zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, 1 tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş un ilave edilecek ve düşük ısı da kavrulacak. Ardından doğranmış bakla, 1.5 çay bardağı kaynar su, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1.5 tatlı kaşığı tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Peşinden düdüklü tencerenin kapağı kapatılacak ve ocak normal (orta ateş) ısı konumuna ayarlanacak. Düdüklü tencereden buhar çıkmaya başlayınca; düdüklü tencerenin modeline göre, üzerindeki ağırlığı takılacak veya mandalı indirilecek. Düdüklü fışlamaya başlayınca, ocak ısısı en düşük ısı konuma ayarlanacak ve saate bakılacak not edilecek. Tam, 30 dakika bitiminde ocak söndürülecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com