Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri Meze Tarifleri

jumbo karides tava

jumbo karides tava
Jumbo Karides Tava Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. Kabuklu Jumbo Karides
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
3 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1/5 Demet Maydanoz
1/2 Limon Suyu

Haşlama Suyu Malzemeleri
2 Litre Su
2 Yemek Kaşığı Tuz
2 Yemek Kaşığı Sirke
1 Adet Soğan
6 Adet Tane Karabiber
1 Defne Yaprağı
Kereviz Sapı
Maydanoz sapı

Ön Hazırlık:
Karidesler bol su ile bir güzel yıkanacak ve süzülecek. Sarımsaklar soyulacak, her biri boyuna iki parçaya bölünecek. Maydanoz, ince kıyılacak. Soğan soyulacak ve 4 parçaya bölünecek.

Karidesin Temizlenmesi:
Sol el parmakları arsına alınan karidesin baş kısmı, sağ el yardımı ile kopartılacak. Kuyruk kısmı bastırılarak çekilip çıkartılacak. Ardından kabuklar, karın kısmından kaldırılmak surtetiyle sırta doğru kaldırılacak ve soyulacak. Bir kürdan ile sırtın ortasından (enlemesine daldırılıp yukarı doğru çekilerek) bağırsakları çıkarılacak. Ardından yıkanarak bir kap içerisine alınacak. Yaklaşık, 350 gr. iç karides çıkar.

Karides’in Haşlanması:
Tencere içerisine 2 litre su, 2 yemek kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı sirke, soğan, karabiber, defne yaprağı, kereviz sapı ve maydanoz sapı konulacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumunda 15 dakika süre ile tencere kaynatılacak. Süre bitiminde ocak ısısı yükseltilecek ve kaynayan su içerisine kabuklu karidesler atılacak, tencere kaynamaya başladıktan sonra saat’a bakılacak. 6 dakika süre ile karidesler haşlanacak. Süre bitiminde karidesler süzgeç içerisine alınacak ve soğuk su’dan geçirilecek.

Maharetini Göster:
Tava içerisine 5 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sarımsaklar ilave edilecek, hafif pembemsi renk alıncıya kadar kavrulacak ve sonra sarımsaklar yağ içerisinden alınacak, atılacak. Üzerine karidesler ilave edilecek ve yüksek ısıda 2 dakika süre ile alt üst edilerek kavrulacak. Ardından karidesler bir kap içerisine alınacak. Üzerine kıyılmış maydanoz, pul biber, limon suyu ilave edilecek ve karıştırılacak. Sonrası malum.

Not: Kereviz sapı, maydanoz sapı, defne yaprağı ve karabiber haşlama suyu için zorunlu değildir. Karidese aroma yüklemek için kullanılmaktadır.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com