Kategoriler
Gıdalar Nasıl Saklanır Mutfak Bilgileri

brüksel lahanası nasıl şok haşlanır

brüksel lahanası 1
Dondurucuya Koymak İçin Brüksel Lahanası Nasıl Şok Haşlanır Tarifi
Malzemeleri:
500 gr. Brüksel Lahanası
Pişirme Sepeti
Süzgeç
3 Litre Su

Ön Söz:
Sebzelerin renk, koku, tad ve vitaminlerinin korunması için dondurulmadan önce haşlanmasına şok haşlama diyoruz. Sebzeleri şok haşlarken sebzelerin özelliklerine göre 2 ila 8 dakika süre ile kaynamakta olan su içerisinde tutulur. İhtiyaç duyulduğunda yemeği yapılmak için dondurucu’da dondurulmak istenen Brüksel Lahanası şok haşlamaya örnek olarak tariflenmiştir.

Ön Hazırlık:
Lahanaların üst yeşil veya sararmış yapraklarını tutan kök kısmı kesilecek ve yapraklar temizlenecek. Lahanalar sirkeli su içerisinde dinlendirilecek, bol su içerisinde yıkanacak ve büyük lahanalar uzunlamasına ikiye bölünecek. Diğer lahanalar uygun derinlikte tepesinden bıçak ile (+) işaretine benzer kesilecek.

Brüksel lahanası buharda pişirme sepetine konulmuşbrüksel lahanası temizlenmiş

Lahana buhar sepetinde 3 dakika buharda pişirilmişbrüksel lahanası nasıl şok haşlanır

lahana soğuk su ile soğutulmuşbrüksel lahanası soğuk su

Brüksel lahanası buzdolabı torbasına konulmuşbrüksel lahanası dondurucu

Maharetini Göster:
Uygun bir tencere içerisine su konulacak, kaynatılacak. Brüksel lahanaları pişirme sepeti içerisine aktarılacak. Sepet dikkatli bir şekilde kaynamakta olan tencerenin içerisine yerleştirilecek ve tencerenin kapağı kapatılacak. Saat’a bakılacak ve lahanaların iriliğine göre lahanalar 3-4 dakika süre ile tencere içerisinde tutulacak. Süre bitiminde lahanalar süzgeç içerisine alınacak ve musluktan akan soğuk su altında tutulacak. Soğumuş olan lahanalar süzülecek ve poşetlenecek. Poşet üzerine ambalajlama tarihi yazılarak derin dondurucuya kaldırılacak. Sonrası malum.

Not:
Şok haşlama yapmak için mutlaka buharda pişirme sepeti gerekmez. Sebzeler doğrudan kaynayan su içerisine bırakılır ve kevgir kullanılarak alınabilir. Pişirme sepeti aletinin var oluşu ve işin pratikliği için tarifte kullanılmıştır.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com