Kategoriler
Sebze Yemekleri Zeytinyağlı Sebze Yemekleri

izmir börülce yemeği

izmir börülce yemeği
İzmir Börülce Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
500 gr. İnce Börülce
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan
1 Adet Domates (150 gr.)
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1.5 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
İzmir börülce yemeği yapımı, diğer börülce yemeği yapımlarından farklı değildir. Yemeğinizi pişirirken ince yapılı börülce kullanırsanız, İzmir börülce yemeğini yapmış olursunuz. Pazar ve marketlerde her zaman ince yapılı börülce bulamazsınız. Bulduğunuzda zeytinyağlı yemeğini yaparsanız, mutlaka tat, lezzet ve çabuk pişmesinden memnun kalırsınız. Afiyet olsun.

İnce börülceyi ayıklarken, iki ucunun kesiminde mutfak makası kullanmanızı tavsiye ederim. Börülce ayıklama işlem süresini kısaltmış olursunuz. Hatta, mutfak makasını börülceyi doğrarken de kullanabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Börülce ayıklanacak, yıkanacak ve süzülecek. Ardından istenilen irilikte doğranacak. Soğan yemeklik doğaranacak, domates rendelenecek. Kaynar su hazır edilecek.

ince börülce
ince börülce

zeytinyağlı ince börülce yemeği
taze börülce yemeği

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, domates ilave edilecek düşük ısıda kavrulacak. Peşinden börülce ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere kapağı kapatılacak ve en düşük ısıda (kendi suyu ile) 15 dakika kavrulacak. Süre bitiminde toz şeker, tuz ve 1.5 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak en düşük ısı konuma getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 60 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com