Kategoriler
Tavuk Yemekleri

fırında soslu tavuk sırtı

fırında soslu tavuk sırtı
Fırında Soslu Tavuk Sırtı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
500 gr. Tavuk Sırtı
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Yemek Kaşığı Ayçiçeği Yağı
Yanmaz Fırın Kağıtı
Fırın Tepsisi

Ön Söz:
Tavuk sırtı ya da çıtır tavuk, tavuğun sırt kısmına verilen isimidir. Kimi kasaplar tavuk kelebek diyor. Kim ne derse desin; tavuk sırtı derili, kemikli ve üzerinde lokmalık eti olan tavuk ürünüdür. Daha çok pilicin sırtı oluyor. Tavuk sırtı mangalda, tavada ve çeşitli ızgara aleti üzerinde sade veya soslu pişirilir. Tarifim tavuk sırtının soslanarak fırında pişirilmesiyle ilgilidir. Tavuk sırtını soslarken damak zevkinize uyan, her çeşit baharatı kullanabilirsiniz. Tarifi deneyecek olanlara afiyet olsun.

Tavuk sırtını soslarken salçaların ölçüsünü değiştirmeyin.

Ön Hazırlık:
Tepsi tabanına kağıt yayılacak. İstenirse tavuk sırtları yıkanacak ve süzülecek.

Tavuk Sırtı’nın Soslanması:
Bir kap içine tavuk sırtları konulacak. Üzerine domates salçası, biber salçası ve tuz ilave edilecek. Ardından malzemeler avuç içinde ovularak karıştırılacak. Peşinden ayçiçeği yağı ilave edilecek ve malzemeler tekrar karıştırılacak ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirilecek.

tavuk sırtı soslanmış
soslu tavuk sırtı

tepsiye dizilmiş
çıtır tavuk sırtı

Maharetini Göster:
Soslanmış tavuk sırtları, yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisine derisi üzerine dizilecek. Tepsi önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek. Tam 40 dakika bitiminde fırından alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com