Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Hamur İşleri Tarifleri Mutfak Bilgileri

ıspanaklı erişte nasıl yapılır

erişte nasıl yapılır
Ispanaklı Erişte Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Su Bardağı Böreklik Un (220 gr.)
1 Adet Yumurta (65 gr.)
1 Türk Kahve Fincanı Su (70 gr.)
1 Yemek Kaşığı Kurutulmuş Ispanak (10 gr.)
1 Çay Kaşığı Tuz (4 gr.)

Ön Söz:
Ev eriştesi nasıl yapılır? Ev eriştesi yapımında böreklik un, yumurta, su ve tuz kullanılır. Erişte hamuru hazırlarken, kullanılan malzemelerin miktarları kesilen eriştenin kalitesini belirler. Ağız tadıyle erişte yapıp yemek istiyorsanız eğer; tarifimi tereddüt etmeden kulanın ve sonucu görün derim. Verdiğim malzemelerle üç porsiyonluk erişte yapılır. Malzemelerin katlarını alarak arzu ettiğiniz miktarda erişte yapabilirsiniz.

Erişte hamurunda bir yemek kaşığı (tepelice doldurulmuş) kurutulmuş ıspanak kullandım. Eriştenizde ıspanak kullanmanız tercihinize kalmış, dilerseniz kullanmayabilirsiniz. Erişte içinde ıspanağın belli belirsiz bir aroması var, kesinlikle ıspanak tadını almazsınız.

Ön Hazırlık:
Yumurta, su bir kaseye konulacak ve çırpılacak. 100 gr. ağırlığında sert damarları çıkarılmış ıspanak yaprakları yıkanacak, süzülecek ve kağıt havlu ile kurulanacak. Ardından doğranacak ve ocak üzerinde teflon bir kap içinde düşük ısıda suyu uçuncaya kadar kavrulacak. Peşinden suyu uçan ıspanak parçaları üzerine bir fiske tuz serpilecek ve soğumaya bıraklıacak.

hamur yoğurulmuş beze yapılmışerişte bezesi

beze, yufka açılmışerişte yufkası

yufka şeritlere kesilmişev yapımı erişte

şeritlerden ıspanaklı erişte kesilmişerişte kesimi

Maharetini Göster:
Yoğurma kabı içine elenmiş un, kuru ıspanak, tuz konulacak, karıştırılacak ve ortası havuz yapılacak. Havuz içine kasedeki karışım ilave edilecek ve yoğurulacak. Yoğurulan hamur beze yapılacak ve kapalı olarak 15 dakika dinlendirilecek. Ardından hamur ikiye bölünecek, iki beze yapılacak ve her beze az unla birlikte 35 ila 40 cm. çapında yufka açılacak. Yufkalar bez üzerinde veya sac üzerinde hafif kurutulacak. Ardından 4 cm. genişliğinde şeritler kesilecek, şeritler birbiri üzerine konulacak ve 4-5 mm. genişliğinde erişteler kesilecek. Kesilen erişteler bez üzerine yayılacak ve kurumaya bırakılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com