Kategoriler
Sebze Yemekleri

ıspanak kökü yemeği

ıspanak kökü yemeği
Bulgurlu Ispanak Kökü Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
400 gr. Ispanak Kökü
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı Bulgur
1 Tatlı Kaşığı Salça
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Ispanakla yapılan kimi yemeklerde ıspanak sapı ve kökü kullanılmaz. İstenirse, elde bulunan ıspanak sap ve kökleri çeşitli yemek yapımında kullanılabilir. Ispanaklı gül böreği yapımında kullandığım 1.5 kg. ıspanaktan arta kalan 400 gr. ıspanak kök ve sapını yemeği için kullandım ve 3 porsiyon nefis yemek hazırladım.

Ön Hazırlık:
Ispanak kökleri doğranacak, çok kez yıkanacak ve süzülecek. Kökler, su dolu bir kap içine alınacak ve uzun süre bekletilecek. Doğranmış parçalar su yüzeyinde asılı kalacağından, kum tanecikleri yer çekimi ile tabanı boylayacak bizler de kumsuz yemeğimizi hazırlayabileceğiz. Soğan yemeklik doğranacak ve sıcak su hazır edilecek.

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından 1 su bardağı kaynar su, ıspanak kökleri, bulgur, karabiber, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 20 dakika bitiminde ıspanak kökü yemeği servise hazır. Sonrası malum.

Not:
Bulgur yerine, aynı ölçekte pirinç kullanabilirsiniz.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com