Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

inci kefali buğulama

van balığı buğulama
Tencerede İnci Kefali Buğulama Tarifi, Nasıl Yapılır ve Malzemeleri:
3 Adet İri İnci Kefali (van gölü balığı)
2 Adet Orta Boy Soğan (200 gr.)
2 Adet Domates (300 gr.)
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1.5 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tutam Maydanoz
1/2 Limon

Ön Söz:
Van balığı inci kefali’nin buğulamasını balık bulduğumda yaparım, bu kez fırın yerine ocak üzeri tencerede pişirdim. Fırında inci kefali ile tencerede yapılan inci kefali’nin hiç farkı yok. İhtiyaç ölçüsünde balığı temizleyip, istenilen sebzelerle fırında veya ocak üzerinde pişirebilirsiniz. Balık buğlamayı seviyorsanız eğer, inci kefali’nin buğulamasını mutlaka seveceksiniz.

Ön Hazırlık:
Soğan piyaz, sarımsak yemeklik doğranacak. Domates rendelenecek. Maydanoz kıyılacak ve limon dilimlenecek. Hazırlanan sebzeler bir kap içine alınacak. Üzerine karabiber, tuz serpilecek ve karıştırılacak.

Balığın Temizlenmesi:
İnci kefali’nin pulları kazınacak, karnı yarılacak ve içi temizlenecek. Ardından bol su ile yıkanacak ve suyu süzülecek. Balığın her iki yüzeyine üçer tane çizik atılacak. Peşinden balığın içi dışı tuzlanacak ve karınlarına birer dilim limon konulacak.

inci kefali
inci kefali

balık pişmeye hazır
inci kefali buğulama

Maharetini Göster:
Karnıyarık tenceresinin tabanına hazırlanan sebzeler yayılacak. Üzerine inci kefalleri dizilecek. 3 yemek Kaşığı zeytinyağı gezdirilecek ve tencere ocağın büyük gözü üzerine oturtulacak. Yüksek ateşte tencere bir kez fokurdatılacak ve kapağı kapatılacak. Peşinden ocak ısı en düşük ısı konumuna ayarlanacak. Saate bakılacak not edilecek. Tam 30 dakika bitiminde tencere ocaktan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com