Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Yöresel Yemek Tarifleri

bilecik mercimeği nasıl pişer

bilecik mercimek yemeği
Bilecik Mercimeği Nasıl Pişer?
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Bilecik Yeşil Mercimek
70 gr. Tereyağı
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tuz
4 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Organik ürün pazarından satıcının ısrarını geri çevirmedim, 500 gr. Bilecik yeşil mercimeği aldım. Bilecik mercimeği, diğer yeşil mercimeklerden boyut olarak küçük. Piştikten sonra diğer mercimeklerden tat olarak farkı yok. Lezzet açısından, ürünün organik olmasının farkı var. Bilecik mercimeği gerçekten lezzetli, denemeye değer. Bilecik mercimeğini diğer mercimek yemekleri gibi, bildiğiniz yöntemlerle pişirebilirsiniz. Mercimek pişirmeden önce ıslatılması gerekiyor. Mercimeği ıslatama yöntemi; mercimek bir taşım kaynatılmalı veya tarifimde olduğu gibi, 3-4 saat çeşme suyu içinde dinlendirilmelidir.

Yeşil mercimeği haşlayıp suyunu dökmek, uygun bir seçim değildir. Dökülen haşlama suyu ile birlikte, mercimekte bulunan mineral ve vitamin yok olur.

Ön Hazırlık:
Mercimek çeşme suyu içinde en az 3 saat ıslatılacak. Soğan yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

Bilecik Yeşil Mercimeği
bilecik yeşil mercimeği

mercimek pişmiş servise hazır
tencerede bilecik mercimeği

Maharetini Göster:
Tencereye tereyağı konulacak ve orta ateşte ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, domates salçası ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından ıslatılmış yeşil mercimek, 3.5 su bardağı kaynar su ilave edilece ve karıştırılacak. Peşinden ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 45 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Şimdi tuzunu karar hale getirebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com