Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Düdüklü Tencere Yemekleri

iki kişilik nohut yemeği

etli nohut 1
Düdüklüde etli iki kişilik nohut yemeği, nasıl yapılır?
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Kuru Nohut
150 gr. Kuşbaşı Dana Eti
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Tepeleme Domates Salçası (10 gr.)
1 Adet Küçük Kuru Soğan
4.5 Su Bardağı Kaynar Su (900 ml.)
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Klasik (termo marka) düdüklü tencerede 2 kişilik etli nohut yemeği yaptık. Yemeğin yapımında etraftan fazlaca önerilen Meksika nohutunu kullandık. Meksika kuru nohutunun yerli nohuttan pek farkı yok. Yalnız ıslandığında fazlaca irileşiyor. Tarifimizi deneyecek olan, genç çiftlere ve çiftlere afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
1 Su bardağı dolusu kuru nohut, soğuk su içinde bir gece boyu ıslatılacak. Sabah suyu değiştirilecek ve gazının alınması için ocakta bir taşım kaynatılacak. Tencere üzerinde biriken köpük alınacak ve atılacak. Soğan yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

etli nohut 2

Maharetini Göster:
Düdüklüye zeytinyağı konulacak, ısıtılacak. Peşinden kuşbaşı dana eti ilave edilecek ve orta ısı ayarında rengi dönünceye kadar kavrulacak. Üzerine sıra ile soğan, salça, ilave edilecek ve kavrulacak. Peşinden ıslanmış nohut, 4,5 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve düdüklünün kapağı kapatılacak. Buhar çıkmaya başlayınca (düdüklünün marka veya modeline göre) üstteki ağırlığı takılacak veya ventili indirilecek. Düdüdklünün ilk düdük sesinden sonra saate bakılacak ve nohut orta ateşte 30 dakika pişirilecek. Süre bitiminde ocaktan alınacak ve tuzu karar hale getirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com