Kategoriler
Sebze Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri Zeytinyağlı Sebze Yemekleri

zeytinyağlı kabak patlıcan yemeği

kabak patlican yemegi 1
Kendi suyu ile zeytinyağlı kabak patlıcan yemeği tarifi, nasıl yapılır?
Malzemeleri:
4 Adet Orta Boy Patlıcan
1 Adet Sakız Kabağı
2 Adet Domates
1 Adet Kuru Soğan
3 Diş Sarımsak
2 Adet Sivri Biber
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Silme Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Zeytinyağlı kabak patlıcan yemeği tarifimizde su kullanmadık. Yemek çiğden hazırlandı ve bir saatte kısık ateşte kendi suyu ile pişti. Bu yemek kilolu insanlar ve diyet yapanlar için tavsiye edilecek yemek çeşiti değildir. Kilo sorunu olmayanlar, ekmek yemeyi sevenler bu tarifi mutlaka denemeleri gerekir diye düşünüyoruz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Patlıcan alacalı soyulacak, orta irilikte kuşbaşı doğranacak. Ardından tuzlu su içinde 30 dakika bekletilecek. Süre bitiminde kaptan alınacak ve suyu sıkılacak. Kabak ve sivri biber iriliğine göre istenilen şekilde yemeklik doğranacak. Domates rendelenecek veya yemeklik doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak, sarımsak soyulacak ve bütün bırakılacak. Bütün malzemeler bir kap içine alınacak üzerine baharat, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak.

kabak patlican yemegi 2

Maharetini Göster:
Tencere içine hazırlanan malzemelerin tamamı, üzerine avuç içiyle bastırılarak yayılacak. 6 Yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilecek ve tencere kapalı olarak ocağın büyük gözü üzerine alınacak. Yüksek ısıda tencere ısıtılacak. Tencere tıkırdamaya başlayınca ocak en düşük ısı konumuna ayarlanacak. Peşinden saate bakılacak not edilecek. Tam 60 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com