Kategoriler
Sebze Yemekleri Düdüklü Tencere Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri

düdüklüde pirinçli çiriş yemeği

pirincli ciris yemegi 1
Düdüklüde pirinçli çiriş yemeği nasıl yapılır?
Malzemeleri:
1 Kilo Çiriş Otu
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası (25 gr.)
3 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Adet İri Kuru Soğan
1 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz (10 gr.)

Ön Söz:
Sitemizde çiriş otu ile hazırladığımız çeşitli yemekler mevcut. Bu tarifimizde klasik düdüklü tencerede yaptığımız, pirinçli çiriş otu yemeğini paylaşıyoruz. Çiriş yemeğinin ne kadar lezzetli olduğunu bilenler bilir. Çiriş yemeğini ilk kez tadacaklara önerimiz; ilkiniz olsun, bu yemeği mutlaka tadın deriz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Çiriş otu temizlenecek, yıkanacak ve kuşbaşı doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak. Pirinç yıkanacak ve süzülecek. Kaynar su hazır edilecek.

pirincli ciris yemegi 2

Maharetini Göster:
Düdüklüye zeytinyağı konulacak ve orta ateşte ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, domates salçası ilave edilecek ve kavrulacak. Peşinden çiriş otu eklenecek ve diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Üzerine pirinç, 1 su bardağı kaynar su, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ardından düdüklünün kapağı kapatılacak. Buhar çıkmaya başlayınca (düdüklünün marka veya modeline göre) üstteki ağırlığı takılacak veya ventili indirilecek. Düdüklünün ilk düdük sesinden sonra; ocak ısı ayarı en düşük ısı konumuna ayarlandıktan sonra saate bakılacak ve yemek 10 dakika pişirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com