Kategoriler
Hindi Yemekleri Tarifi Kebap ve Izgara Tarifleri

hindi yürek ızgara

hindi yürek ızgara
Hindi Yürek Izgara Tarifi, Ocak Üzerinde Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1/2 Kg. Hindi Yüreği
Sivri Biber
Domates
Soğan
Zeytinyağı
Tuz

Ön Söz:
Ocak üzeri ızgarada hindi yüreği nasıl yapılır? Hindi yüreği, tavuk yüreğine benzer ve ondan oldukca iridir. Tavuk yüreği ile hangi yemekler yapılıyorsa, hindi yüreği ile de aynı yemekler yapılır. Hindi yüreği marketlerde bir kiloluk paketlenmiş olarak satılmaktadır. Satın aldığınız hindi yüreğinin fazlasını dondurucuda saklayabilir ve gerektiğinde kullanabilirsiniz. Yarım kilo hindi yüreğini ocakta, döküm ızgara üzerinde (döndürerek) toplam 15 dakikada pişirdim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

İstenirse soğan ve domates dilimleri, sivri biber ızgara üzerinde pişirilebilir.

Ön Hazırlık:
Hindi yüreğinin üst kısmında bulunan damar ve fazla yağlar kesilip atılacak. Peşinden uzunlamasına bıçakla yarılacak, varsa pıhtılaşmış kan çıkartılacak. Ardından yürek bol su ile yıkanacak ve süzülecek. Süzülen yüreğin iç yüzeyi bıçakla uzunlamasına birkaç yerinden çizilecek ve tuz serpilecek.

hindi yüreği
hindi yüreği

hazırlanmış hindi yüreği
ızgarada hindi yürek

ocak üzerinde demir döküm ızgarada hindi yüreği pişiyor
hindi yüreği ızgara

Maharetini göster:
Demir döküm ızgara, ocağın büyük gözü üzerine konulacak ve yüksek ısıda 5 dakika ısıtılacak. Kızgın hale gelmiş ızgara üzeri zeytinyağı ile yağlanacak. Ardından hindi yüreklerinin dış kısmı, ızgara üzerine bakacak şekilde dizilecek ve döndürülerek pişirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com