Kategoriler
Sebze Yemekleri Zeytinyağlı Sebze Yemekleri

ekşili kabak yemeği

ekşili kabak yemeği
Ekşili Kabak Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. Sakız Kabağı
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
6 Adet Taze Can Eriği
5 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1/2 Limon Suyu
1 Tutam Dereotu

Ön Söz:
Ekşili kabak yemeğini (malzemeleri çiğden kullanarak) bir kilo sakız kabağından yaptım ve en düşük ısıda 1 saatte pişirdim. Yemeği denememiş olanlara tavsiye ederim. Bu yemek ılık veya soğuk tüketilir. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Kabakların iki ucu kesilecek ve üzeri tırtıklı bıçak veya çatal ile çizilecek. Ardından uzunlamasına iki parçaya bölünecek ve kaşık yardımıyle çekirdek yuvası boşaltılacak. Peşinden her parça, uzunlamasına 2 veya 3 parçaya bölünecek ve istenilen irilikte doğranacak. Sarımsak soyulacak ve bütün bırakılacak. Erik, birkaç yerinden kürdanla delinecek. Dereotu kıyılacak. Dereotu ve zeytinyağı haricindeki malzemelerin tamamı, bir kap içine konulacak ve karıştırılacak.

Maharetini göster:
Hazırlanan malzemeler tencere içine yayılacak. Üzerine 6 yemek kaşığı dolusu zeytinyağı gezdirilecek ve tencere kapağı kapatılacak. Tencere ocağın büyük gözü üzerine alınacak. Peşinden ocak yakılacak ve gaz ayar düğmesi tamamen sol tarafa döndürülerek, kısılacak. Ardından saate bakılacak ve not edilecek. Tam 60 dakika bitimininde ekşili kabak yemeği servise hazır. Şimdi üzerine limon suyu sıkar ve dereotu serpebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com