Kategoriler
Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

pirinçli kereviz

pirinçli kereviz
Zeytinyağlı, Havuçlu, Pirinçli Kereviz Yemeği Tarifi, Nasıl ayapılır
Malzemeleri:
600 gr. Kereviz
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
1 Tatlı Kaşığı Salça
2 Adet Orta Boy Havuç
1 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığ Tuz
3 Su Bardağı Kaynar Su
Maydanoz
Limon

Ön Söz:
Zeytinyağlı pirinçli kereviz yemeği, bana kerevizi sevdiren süper yemek. Bu yemeğin üzerine kuru nane serper, limon sıkar ılık veya soğuk olarak yerim. Resimden farkedileceği üzere üzerine göstermelik maydanoz koydum, resmi çektikten sonra tencereye bolca kuru nane ilave ettim. Aslında bu yemeğe maydanozda yakışır, arzu eden yemeği naneli yer. Pirinçli kereviz yemeği yer elmasıyle birlikte yapılabilir. Hatta yemeğe pırasa dahi ilave edilebilir. Fakat, yemek o vakit zeytinyağlı kış türlüsü olur. En güzeli yemeği bu tarifle yapmak, tavsiye ederim.

Ön Hazırlık:
Kereviz, havuç soyulacak ve istenilen irilikte küp şeklinde doğranacak. Soğan soyulacak ve yemeklik doğranacak. Pirinç yıkanacak ve süzülecek. Kaynar su hazır edilecek. Maydanoz ve limon, yemeğin servisinde kullanılacak.

pirinçli kereviz yemeği

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, havuç, salça ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından kereviz, pirinç, toz şeker, 3 su bardağı kaynar su, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Ocak ısısı yükseltilecek.Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 30 dakika bitiminde pirinçli kereviz servise hazır. Şimdi üzerine maydanoz serpebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com