Kategoriler
Sebze Yemekleri Zeytinyağlı Sebze Yemekleri

havuçlu soğanlı enginar

havuçlu soğanlı enginar
Havuçlu Soğanlı Enginar Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
5 Adet Ayıklanmış Enginar
4 Adet Orta Boy Kuru Soğan
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Adet Havuç
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Toz şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
1.5 Su Bardağı İçme Suyu
1 Tutam Dereotu

Ön Söz:
Havuçlu, soğanlı, enginar yemeğini, malzemeleri çiğden kullanarak yaptım. Enginarı bu tarifle sıklıkla yaparım. Karnıyarık tenceresine normalde 5 tane iri enginar sığar. Gerek duyduğumda; altıncı enginarı dörde bölerek, tencereye ilave ederim. Tencereye her enginar başına, 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyarım. İhtiyaç duymazsanız, 1.5 su bardağı su enginarları pişirmeye yeter. Tarifi deneyecek olanlara afiyet olsun.

İsterseniz, tencereye 2-3 diş sarımsağı bütün olarak koyabilirsiniz. Sarımsak bu tarifle yapılan enginar yemeğine bambaşka tat ve lezzet katar.

Ön Hazırlık:
Enginar yıkanacak ve süzülecek. Soğan soyulacak ve uzunlamasına ikiye bölünecek. Havuç soyulacak ve uygun irilikte verev doğranacak. Dereotu kıyılacak. Limon suyu ve 1.5 su bardağı içme suyu hazır edilecek.

Enginar Sosu’nun Hazırlanması:
Bir kap içine bir tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş un, bir tatlı kaşığı toz şeker, bir tatlı kaşığı tuz, bir yemek kaşığı limon suyu konulacak. Üzerine 1.5 su bardağı soğuk su ilave edilecek ve karıştırılacak.

enginar

Maharetini Göster:
Tencereye 5 tane enginar, soğan ve havuç parçaları dizilecek. Üzerine hazırlanmış sos dökülecek ve 5 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilecek. Tencere ocak üzerine alınacak ve ocak ısısı yükseltilecek. Tencere bir kez fokur fokur kaynatılacak ve tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 50 dakika bitiminde yemeğin üzerine dereotu serpilecek. Peşinden ocak söndürülecek ve tencere soğumaya bırakılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com