Kategoriler
Pirinç Pilavı Tarifleri

kepekli pirinç pilavı

kepekli pirinç pilavı 1
Havuçlu Kepekli Pirinç Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Kepekli Pirinç
2.5 Su Bardağı Kaynar Su
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (10 gr.)
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (30 gr.)
1 Adet Havuç
1 Çay Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Doktor, sağlık uzmanı ve diyetisyenler; sağlıklı beslenmede ve fazla kiloların atılmasında kepekli esmer pirinç pilavını tavsiye ederler. Doğrudurda, esmer pirinç pilavı nasıl yapılır onun tarifini vermezler. Bu sebeple, tarifsiz kepekli pirinç pilavı diyeti güme gider. Kepekli pirinç pilavı yapamaya kalkanların çoğu, yaptıkları pilavı yemezler. Pilavları ya diri olur, ya da pirinç lapasını andırır.

Kepekli pirinç pilavı, beyaz pirinçle yapılan her çeşit pilav ve yemek yapımında kullanılır. Tarifime uyarsanız, bundan sonra evinize beyaz pirinç girmeyecektir.

Ön Hazırlık :
Kepekli pirinç, 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş ılık su içinde 30 dakika süre ile ıslatılacak. Süre bitiminde beş kez, suyu değiştirilerek yıkanacak ve süzülecek. Havuç soyulacak ve rendenin ince gözünde rendelenecek. 2.5 su bardağı kaynar su hazır edilecek. Ölçü alırken, 200 ml. kapasiteli su bardağı kullanılmıştır.

kepekli pirinç pilavı

Maharetini Göster :
Tencere’ye zeytinyağı ve tereyağı konulacak, ısıtılacak. Üzerine (ıslatılmış, yıkanmış ve süzülmüş) kepekli pirinç ilave edilecek ve 5 dakika boyunca en düşük ısıda kavrulacak. Ardından havuç ilave edilecek ve diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Üzerine 2.5 su bardağı kaynar su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edilecek, pilavın tuzu karar hale getirilecek. Tencere, normal ısı ayarında 5 dakika süre ile kapağı kapalı olarak kaynatılacak. Süre bitiminde ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 20 dakika bitiminde ocak söndürülecek. Tencerenin kapağı açılmadan, kepekli pirinç pilavı 15 dakika süre ile dinlendirilecek. Süre bitiminde pilav alt üst edilerek karıştırılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com