Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

güveçte uskumru

güveçte uskumru
Fırında Toprak Güveçte Uskumru Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1 Adet Uskumru
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Adet Domates
1 Adet Sivri Biber
1 Adet Limon Dilimi
Bir Tutam Maydanoz
Karabiber, Kimyon
Pul Biber
Tuz

Ön Söz:
Güveçte uskumru yapımı için 1 adet dondurulmuş (ithal Norveç) uskumrusu kullandım. Uskumruyu buradaki tarife göre fileto çıkardım ve ardından filetoyu küçük parçalara böldüm. Tarifte sıralanan (zeytinyağı ve limon dilimi dışında) bütüm malzemeleri bir kap içinde karıştırdım ve ardından tek kişilik toprak güveç içine koydum. Güveci açık olarak 225°C ye ısıtılmış fırının orta rafına sürdüm ve 25 dakika pişirdim. Sonuç; mükemmel denebilecek seviye de lezzetli, güveçte uskumru yemeğini yaptım ve sofraya koydum. Tavsiye ederim, emeğiniz boşa gitmez. Afiyet olsun.

İhtiyacınız ölçüsünde malzeme miktarını artırıp, güveçte uskumru yemeğini bütyük toprak güveçte de yapabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Uskumru fileto çıkarılacak, ardından küçük parçalara bölünecek. Soğan piyaz, sarımsak yemeklik, sivri biber halka doğranacak. Domates rendelenecek veya kuşbaşı doğranacak. Maydanoz kıyılacak. Limon dilimi ikiye bölünecek.

uskumru fileto çıkarılmış ve doğranmışuskumru fileto

malzemeler karıştırılmışuskumru güveç malzemesi

 malzeme toprak güveç içine konmuşuskumru güveç

Maharetini Göster:
Bir kap içine uskumru parçaları, doğranmış soğan, sarımsak, sivri biber, rendelenmiş domates, kıyılmış maydanoz, yeter miktarda karabiber, pul biber, kimyon, tuz konulacak ve karıştırılacak. Ardından karıştırılmış malzeme tek kişilik toprak güveç içine yayılacak, üzerine iki limon dilimi konulacak ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilecek. Peşinden, güveç önceden 225°C ye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek ve 25 dakika bitiminde fırından çıkarılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com