Kategoriler
Köfte Tarifleri Sebze Yemekleri

garnitürlü köfte

garnitürlü köfte
Tencerede Garnitürlü Köfte Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1 Kutu Garnitür Konserve (560 gr.)
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Adet Domates (150 gr.)
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Silme Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2.5 Su Bardağı Kaynar Su

Misket Köfte Malzemesi:
300 gr. Orta Yağlı Dana Kıyması
1 Adet Küçük Boy Kuru Soğan (rendelenecek)
1 Yemek Kaşığı Ekmek Kırıntısı
1 Fiske Karabiber
1 Fiske Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Silme Tuz
Bir Tutam Maydanoz

Köfte içine yumurta kırmanızı tavsiye etmem. Misket köftelerin dağılmaması için; köfte yaparken soğanı rendelemeniz yeterlidir. Rendelenmiş soğan ve kıyılmış maydanoz köftelerin dağılmaması için lif görevi yapar.

Ön Söz:
Garnitürlü misket köfte yemeği, köfte yemekleri arasında hatrı sayılır bir yemek çeşitidir. Yemeğin yağ miktarını, kıymanın yağ oranına göre ayarlarsanız tartışmasız enfes garnitürlü köfte yemeğinizi yapmış olursunuz. Bu yemekte en fazla dikkat edilecek nokta ise, baharat ve tuz ölçüsüdür. Tarifimi harfiyen uygularsanız, sorunsuz olarak yemeğinizi yaparsınız. Köfte yapımında ekmek kırıntısı yerine bayat ekmek içini ufalayarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Bir adet orta boy kuru soğan yemeklik doğranacak. Bir adet küçük boy kuru soğan ve domates rendelenecek. Kaynar su hazır edilecek. Garnitür konserve yıkanacak ve süzülecek.

Misket köftelerin hazırlanması:
Kaseye kıyma, 1 yemek kaşığı ekmek kırıntısı, maydanoz, rendelenmiş soğan, karabiber, pul biber, kimyon ve bir çay kaşığı silme doldurulmuş tuz konulacak. Malzemeler parmak uçlarıyla bir güzel karıştırılacak ve top yapılacak. Hazırlanmış köfteden küçük parçalar koparılacak ve istenilen irilikte misket köfteler yapılacak. Yuvarlanmış misket köfteler un yayılmış bir tepsi içine konulacak.

misket köfte hazırlanmış
misket köfte

garnitür konserve yıkanmış ve süzülmüş
garnitür konserve

garnitürlü köfte yemeği servise hazır
garnili misket köfte

Maharetini Göster:
Tencereye zetinyağı konulacak ve düşük ısıda ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça, rendelenmiş domates ilave edilecek ve kavrulacak. Peşinden 2.5 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başlayınca misket köfte, karabiber, pul biber, kimyon, tuz ilave edilecek ve karıştırlacak. Tencere bir kez fokur fokur kaynatılacak, kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konumuna ayarlanacak. Ardından saat’a bakılacak ve not edilecek. Tam 15 dakika bitiminde tencereye garnitür ilave edilecek. Yemek 15 dakika daha pişirildikten sonra servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com