Kategoriler
Tavuk Yemekleri

fırında sebzeli tavuk budu

sebzeli tavuk but
Fırında Sebzeli Tavuk Budu Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
3 Adet Tavuk Budu (900 gr.)
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (25 gr.)
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
3 Adet Orta Boy Soğan
3 Adet Orta Boy Patates
3 Adet Ort Boy Havuç
3 Baş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kuru Kekik
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su (400 ml.)
Pişirme Kağıdı
Metal Fırın Tepsisi

Ön Söz:
Şahane bir yemek, fırında sebzeli tavuk budu. Yemeğin yanına bir de sade veya domatesli pirinç pilavı yapılırsa, tadından doyasıya yenilir. Tarifimi üç kişilik hazırladım. İhtiyacınız ölçüsünde, dilediğiniz malzemeleri kullanarak bu yemeği hazırlayabilirsiniz. Yemeğin yapımında önemli olan, 2 su bardağı kaynar suyu vaktinde tepsiye ilave etmektir. Gerisini tepsideki malzemeler ve fırınınız halleder. Afiyet olsun.

Ön hazırlık:
Soğan soyulacak, bütün bırakılacak. Sarımsakların püskülü ve sap kısmı kesilecek, bütün bırakılacak. Kaynar su hazır edilecek.

Sebzelerin Hazırlanması:
Patates ve havuç soyulacak, istenilen irilikte parçalara bölünecek. Ardından tencereye konulacak ve üzerini kapatacak miktarda soğuk su ilave edilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konumuna ayarlanacak. Havuç ve patates kısık ateşte 10 dakika haşlanacak ve süzülecek.

tavuk budu hazırlanmışfırında sebzeli tavuk budu 2

Butların Hazırlanması.
Butlar yıkanacak, süzülecek ve çeşitli yerlerine çatal batırılarak delinecek. Üzerlerine bir tatlı kaşığı tuz serpilecek ve güzelce her tarafı ovulacak. Ardından bir kap içine konulacak ve bir saat buzdolabında dinlendirilecek. Süre bitiminde, butların bütün yüzeyi (hafif ılıtılmış) tereyağı ile yağlanacak.

fırında sebzeli tavuk budu malzemeleri tepsiye dizilmişfırında sebzeli tavuk budu 1

fırında sebzeli tavuk budu pişmiş servise hazırfırında sebzeli tavuk budu

Maharetini göster:
Fırın tepsisine pişirme kağıdı yayılacak. Üzerine yağlanmış butlar dizilecek. Butların aralarına soğan, sarımsak, havuç ve patates dizilecek. Sebzelerin üzerine zeytinyağı gezdirilecek ve karabiber, kekik, tuz serpilecek. Ardından 1 su bardağı kaynar su tepsiye ilave edilecek ve üzeri alüminyum folyo ile kapatılacak. Peşinden 200°C dereceye ısıtılmış fırının (alttan İkinci) rafına sürülecek ve 1 saat pişirilecek. Süre bitiminde üzerinden folyo kaldırılacak ve 1 su bardağı kaynar su tekrar ilave edilecek. Tepsi açık olarak 30 dakika fırında tutulduktan sonra alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com