Kategoriler
Bulgur Pilavı Tarifleri Bulgurlu Yemekler

kebapçı bulgur pilavı

kebap bulgur pilavı
Kebapçı Bulgur Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Orta Boy Domates
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Tatlı Biber Salçası
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Kimi kebapçılarda kebabın yanında garnitür olarak verilen kebap bulgur pilavı, yapımı ve lezzeti diğer bulgur pilavlarından farklıdır. Bu farkı, pilavı yaptıktan sonra; bulguru ağızınıza aldığınızda, henüz çiğnemeden farkedersiniz. Kebapçı bulgur pilavını tarifimde belirttiğim gibi yaparsanız, mükemmel tat ve lezzete ulaşırsınız.

Ön Hazırlık:
Bulgur yıkanacak ve süzülecek. Domates rendelenecek, soğan yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

kebap bulgur pilavı 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, bulgur ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından ocak ısısı en düşük ısı konumuna alınacak ve 15 dakika boyunca bulgur (tanecikleri küçülünceye, kaşıktan tane tane dökülünceye ve çıtırdak sesler çıkarıncaya kadar) kavrulacak. Süre bitiminde, üzerine domates ve biber salçası ilave edilecek, dağılıncaya kadar kavrulacak. Peşinden rendelenmiş domates ilave edilecek ve 10 dakika boyunca (domatesin suyu kayboluncaya kadar) kavrulacak. Ardından 2 su bardağı kaynar su, pul biber, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere bir defa fokur fokur kaynatılacak ve kapağı kapatılacak. Ardından ocağın ısı ayar düğmesi sağ tarafa (yani, kapatma yönüne doğru) döndürülerek alev iyice kısılacak. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 35 dakika boyunca (tencereden buhar çıkmayıncaya kadar) pilav pişirilecek. Ardından ocak söndürülecek ve tencere 15 dakika dinlendirilecek. Süre bitiminde, kapak açılacak ve pilav karıştırılacak. Tencere kapalı olarak, bir 15 dakika daha dinlendirildikten sonra servis yapılacak. Sonrası malum.

Not:
Pilavı 2 su bardağı ölçüsünde yaparsanız, 3.5 su bardağı su, 8 yemek kaşığı zeytinyağı kullanın. Bulguru yıkamadan kullanırsanız; bulguru 15 dakika yerine, 10 dakika kavurun. Salça çeşiti ve ölçüsü farketmez. Pilav için istediğiniz miktarda zeytinyağı veya tereyağı kullanmak size kalmış. Afiyet olsun.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com