Kategoriler
Sebze Yemekleri

fırında kıymalı karnabahar

fırında kıymalı karnabahar
Fırında Kıymalı Karnabahar Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. Net Ayıklanmış Karnabahar
1.5 Litre Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Kıymalı Sos Malzemesi:
250 gr. Dana Kıyması
5 Yemek kaşığı Zeytinyağı
1 Adet İri Kuru Soğan
1 İri Diş Sarımsak
100 gr. Rendelenmiş Domates
1 Yemek Kaşığı Silme Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
2.5 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Alüminyum Folyo
Metal Fırın Tepsisi

Ön Söz:
Fırında kıymalı karnabahar yemeği yapımında, derin dondurucuda bulunan rendelenmiş domates ve domates salçasını birlikte kullandım. Yemeği bir iri diş sarımsak, karabiber, pul biber ve kimyonla tatlandırdım. Tarifimi denemek isteyecek olanlara afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Karnabahar dalları irice gövdesinden ayrılacak, yıkanacak ve süzülecek. Soğan ve sarımsak yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

Karnabahar’ın Haşlanması:
Tencereye 7.5 su baradağı su konulacak ve yüksek ısıda kaynatılacak. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve karnabahar dalları konulacak, bir kez fokurdatılacak ve tencere kapağı kapatılacak. Ardından ocak en düşük ısı konumuna getirilecek ve karnabahar 10 dakika haşlanacak. Süre bitiminde suyu süzülecek.

Kıymalı sos’un Hazırlanması:
Tavaya zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kıyma ilave edilecek ve orta ısı ayarında taneleşinceye kadar kavrulacak. Ardından sıra ile soğan, sarımsak, salça, domates ilave edilecek ve kavrulacak. Üzerine 2.5 su bardağı kaynar su, karabiber, pul biber, kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Tava bir taşım kaynatılacak ve ocaktan alınacak.

karnabahar dalları haşlanmış
karnabahar haşlama

kıyma taneleşinceye kadar kavrulmuş
kavrulmuş kıyma

karnabahar sosu hazırlanmış
karnabahar sosu

karnabahar tepsiye dizilmiş ve sos yayılmış
kıymalı karnabahar

kıymalı karnabahar fırında pişmiş
fırında karnabahar

Maharetini Göster:
Fırın tepsisine haşlanmış karnabahar dalları dizilecek. Üzerine kıymalı sos yayılacak ve tepsi alüminyum folyo ile kapatılacak. Tepsi önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının alttan 2. rafına sürülecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 45 dakika bitiminde, tepsi üzerindeki folyo alınacak ve tepsi açık olarak 5 dakika daha fırında tutulacak. Süre bitiminde fırından çıkartılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com