Kategoriler
Dolma Tarifleri Sebze Yemekleri

fırında kıymalı bebek kabak

kıymalı bebek kabak
Fırında Kıymalı Bebek Kabak Dolması Tarifi, İçi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
Yarım Kilo Bebek Kabak
100 gr. Dana Döş Eti Kıyması
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Küçük Soğan
1 Tatlı Kaşığı Salça
1 Adet Orta Boy Domates
2 Diş Sarımsak
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1/2 Çay Kaşığı Pul Biber
1/2 Çaykaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Fırında kıymalı bebek kabak yemeği, ya da mini kabak karnıyarık. Bebek kabak veya mini kabak, sakız kabağı’nın körpe olanı, yani küçüğü. Kabakla hangi yemekler yapılıyorsa, bebek kabakla aynı yemekler yapılabilir. Tarifim, fırında bebek kabak karnıyarık ile ilgilidir. Yemeğimi denerseniz, emeğinizin boşa gitmediğini görürsünüz.

Ön Hazırlık:
Soğan ve sarımsak yemeklik doğranacak, domates rendelenecek. Kabakların iki başından 1 cm. boşluk bırakılarak ortasından (iki taraflı) yarılacak. Kaynar su hazır edilecek.

İç Harcın Hazırlanması:
Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile kıyma, soğan, sarımsak, salça ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından rendelenmiş domates, karabiber, pul biber, kimyon, tuz ilave edilecek ve domates suyunu çekinceye kadar pişirilecek.

Kabakların Haşlanması:
Tencere’ye 2 litre su, 1 yemek kaşığı tuz konulacak ve normal ısıda kaynatılacak. Kaynayan su içine ortası yarılmış kabaklar ilave edilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek ve tencerenin kapağı kapatılacak. Kabaklar 15 dakika süre ile haşlanacak, ocaktan alınacak ve soğutulacak.

Dolma Sosu’nun Hazırlanması
Kase içerisine 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı tuz, 2 su bardağı kaynar su konulacak ve karıştırılacak.

Bebek Kabakbebek kabak

Ortası (bıçak, diğer taraftan çıkmış) Yarılmıştaze bebek kabak

Fırında Pişmişfırında kıymalı bebek kabak

Maharetini göster:
Haşlanmış bebek kabakların orta kısmı aralanarak (uzunlamasına doğru) 1 tatlı kaşığı kıymalı iç harç ile doldurulacak. Doldurulan kabaklar fırın tepsisi içine dizilecek, üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve dolma sosu ilave edilecek. Tepsi önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek ve 25 dakika süre ile pişirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com