Kategoriler
Şerbetli Tatlı Tarifleri

kabak tatlısı ölçüsü

kabak tatlisi
Tencerede ve fırında Kabak Tatlısı ölçüsü Nasıl Ayarlanır?
Malzemeleri:
1300 gr. Dilimlenmiş Kestane Kabağı
650 gr. Toz Şeker
4 Adet Karanfil

Ön Söz:
Kabak tatlısının yapımında kullanılan toz şeker ölçüsü, tencere içine konulan dilimlenmiş kabak miktarının yarısıdır. Kabağın tencerede (kısık ateşte) pişme süresi 1 saattir. Bu yönteme uyularak yapılan kabak tatlısı yapılır ve yenir. Kabak tatlısı lezzetini bir üst seviyelere taşımak için, tencerede pişmiş kabak tatlısının fırınlanması gerekir. Pişmiş kabak tatlısı tenceresini kapaksız olarak, 150°C derecedeki fırında 20 dakika tutarsanız sonucunun ne olduğunu görebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Kabak dilimleri yıkanack ve süzülecek. Ardından, fırında kullanıma uygun kapaklı tencere içine dizilecek. Üzerine 4 adet karanfil konulacak ve 650 gr. toz şeker yayılacak. Tencere kapağı kapatılacak ve kabak dilimlerinin suyunu salması için bir gece boyu dinlendirilecek.

kabak tatlisi 2

Maharetini Göster:
Gece boyu dinlendirilen kabak tenceresi, ocağın büyük gözü üzerine konulacak ve yüksek ısıda ısıtılacak. Tencere fokurdamaya başladığında, ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Ardından saate bakılacak not edilecek. Tam 60 dakika bitiminde ocak söndürülecek. Peşinden tencerenin kapağı alınacak ve önceden 150°C dereceye ısıtlmış fırının orta rafına sürülecek. Tencere açık olarak 20 dakika boyunca fırında tutulacak. Süre bitiminde ocaktan alınacak ve soğumaya bırakılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com