Kategoriler
Pastane Tarifleri

fırında karamelli şeftali tatlısı

fırında karamelli şeftali tatlısı
Fırında Karamelli Şeftali Tatlısı Tarifi
Malzemeleri:
2 Adet Yarma Şeftali
2 yemek Kaşığı Toz Şeker
2 Yemek Kaşığı Musluk Suyu
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı (20 gr.)
20×3 cm. Çapında Metal Kap

Hamur Malzemesi:
200 gr. Böreklik Un
100 gr. Tereyağı (buzdolabından çıkmış)
3 Yemek Kaşığı Toz Şeker

Ön Söz:
Fırında karamelli şeftali tatlısı, şeftali ile yapılan tatlıların efendisidir. Bu tatlının yapımında kullanılan malzemelerin ölçüleri, tarifimde belirttiğim oranlardadır. Malzemelerin katlarını kullanarak, evinizde dilediğiniz ölçüde karamelli şeftali tatlısı yapabilirsiniz. Tarifimdeki malzemelerle iki veya üç porsiyon şeftali tatlısı çıkar. Bu tatlıyı her yaptığımda, soğumasını bekleyecek sabra ulaşamadım.  Zaten bu tatlı ılık, ya da sıcak yeniyor. Anlayacağınız; o kadar leziz bir tatlı, denemenizi tavsiye ederim.

Ön Hazırlık:
Şeftaliler ikiye bölünecek ve çekirdekleri çıkartılacak. Her bir şeftali parçası elma dilimi şeklinde üç veya dört eşit parçaya bölünecek. Tereyağı (100 gr. olanı) kullanıncaya kadar buzdolabında bekletilecek.

Hamurunun Hazırlanması:
Bir kap içine 200 gr. un elenerek konulacak. Üzerine buzdolabından henüz çıkmış tereyağı, küp küp doğranacak ve 3 yemek kaşığı toz şeker ilave edilecek. Ardından, karışım parmak uçlarıyla mıncıklanacak ve pütürlü bir karışım elde edilecek.

fırında karamelli şeftali tatlısı 1

Maharetini Göster:
Metal kap içine 2 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı su konulacak ve karıştırılacak. Ardından düşük ısıda karamel rengini alıncaya kadar ısıtılacak. Peşinden 1 tatlı kaşığı tereyağı konulacak ve karıştırılacak. Üzerine resimde görüldüğü gibi, şeftali dilimleri dizilecek ve hazırlanmış hamur eşit bir şekilde yayılacak. Ardından, kap önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek. 15 dakika bitiminde fırından alınacak ve ters çevrilerek servis tabağına konulacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com