Kategoriler
Tavuk Yemekleri

fırında hafif soslu kanat tarifi

fırında kanat
Fırında Hafif Soslu Kanat Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. Tavuk Kanadı
2 Yemek Kaşığı Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Süt
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tatlı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Pişirme Kağıdı (isteğe bağlı)
Fırın Tepsisi

Ön Söz:
Fırında tavuk kanat kızartması bu tarifle yapılır, yenilir ve dostlara tavsiye edilir. Gönlünüz hoş olursa eğer, bu tarifin hazırlanmasında katkıda bulunanlara iletilmek üzere, sitenin mesaj kutusuna kuru bir teşekkür bırakılır. Siz bilirsiniz. Fırında kanat sosunu hazırlarken sos kıvamını ayarlamak için süt kullanılır. Sos malzemesini kap içerisine koyduktan sonra üzerine süt ilave edilir. Sütü sos içerisine azar azar koyun ve karıştırın. Hazırladığınız sos, koyu boza kıvamında olmalıdır ki, kanatların üzerine sıvansın. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Ön Hazırlık:
Kanat parçaları temizlenecek, yıkanacak ve süzülecek.

Fırında Kanat Sosunun Hazırlanması:
Tencere içerisine yoğurt, domates ve biber salçası, kırmızı toz biber, karabiber, tuz konulacak ve karıştırılacak. Üzerine azar azar soğuk süt ilave edilecek ve koyu boza kıvamında inceltilecek. Ardından kanatlar ilave edilecek ve terbiye sosuna bir güzel bulanacak. Tencere kapağı kapatılacak ve buzdolabına kaldırılacak.

Fırında tavuk kanat soslanmışfırında soslu kanat

Fırında tavuk kanat servise hazır

fırında terbiyeli kanat

Maharetini Göster:
Fırın tepsisi içine pişirme kağıdı yayılacak. Üzerine kanatlar diziliecek ve tepsi alüminyum folyo ile kapatılacak. Tepsi, önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek ve 50 dakika süre ile pişirilecek. Süre bitiminde tepsi fırından alınacak ve kızarmış tavuk kanadı servis edilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com