Kategoriler
Sütlü Tatlı Tarifleri

tahinli irmik tatlısı

tahinli irmik tatlısı
Tahinli İrmik Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1 Su Bardağı İrmik
5 Su Bardağı Süt (1 litre)
1 Su Bardağı Toz Şeker
3 Yemek Kaşığı Tahin
1 Tatlı Kaşığı Nescafe

Ön Söz:
Tahinli irmik tatlısı tarifim, benzer sütlü tahinli tatlılardan farklıdır. Tatlının yapımında süt, irmik, toz şeker, tahin ve nescafe gold kullandım. Tatlıyı hazırlarken ocak ısısını orta ila yüksek ısı arasındaki orta yere sabitledim. Aynı ısı ayarında tatlıyı yapmış oldum. Bu tatlıyı tepside kesme tatlı olarak hazırlamak isterseniz; tencerede irmik göz göz olana kadar kaynatmanız gerekir. Bu süre irmik kaynamaya başladıktan sonra, 4 ila 5 dakika arasıdır. Yaptığım tatlı kase ve kuplarda servis edilebilir. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Tepside kesme tahinli irmik tatlısı yaparsanız, tatlıyı bir gece dolapta (çekmesi için) bekletmeniz gerekir ki, tatlıyı keserken sorun çıkarmasın.

tepside kesme tahinli irmik tatlısı
kesme irmik tatlısı

tahinli irmik tatlısı servise hazır
irmik tatlısı

Maharetini Göster:
Tencereye 5 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker konulacak ve karıştırılacak. Tencere ocağın büyük gözü üzerine konulacak ve orta ateşin bir tık üzeri ısıda kaynatılacak. Kaynayan tencere içine 1 su bardağı irmik, 3 yemek kaşığı tahin, 1 tatlı kaşığı nescafe konulacak ve karıştırılacak. Tencere kaynamaya başlayıp malzemeler koyulaşmaya başlayınca, ocak söndürülecek ve tenceredeki malzemeler kase veya kuplara paylaştırılacak. Tahinli irmik tatlısı oda sıcaklığına geldikten sonra, dolapta soğumaya bırakılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com