Kategoriler
Çorba Tarifleri

dövme çorbası

dövme çorbası
Yoğurtlu Dövme Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Yarma
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1.5 Su Bardağı Yoğurt
1 Adet Yumurta
1 Yemek Kaşığı Un
1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Kuru Nane
7 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Yarma ya da dövme her ikiside aynı ürüne verilen ortak isimdir.  Sert buğday çeşitinin kaynatılıp kurutulduktan sonra, belirli tekniklerle dövülerek kabuğunun ayrılmasıyla elde edilen  üründür. Aşure buğdayı ile tamamen farklıdır, birbiriyle karıştırılmaması gerekir.

dövme veya yarmadövme

Dövme’nin ıslatılması:
Tencereye dövme ve üzerlerine iki parmak ölçüsünü geçesiye kadar soğuk su ile doldurulacak. Bir gece boyu (en az 8 saat) suda  bekletilecek ve ardından süzülecek. Bu tarifte kullandığım yarma 12 saat su içinde beklemiştir.

Terbiyesinin hazırlanması:
Kase içine 1 yumurta kırılacak, üzerine 1 yemek kaşığı un ilave edilecek ve çırpılacak. Üzerine 1.5 su bardağı yoğurt ilave edilecek, tekrar çırpılacak.

yarma ıslatılıyorıslanmış dövme

yarma çorbası servise hazırdövme çorbası 1

Maharetini Göster :
Tencereye ıslatılmış yarma, 7 su bardağı kaynar su konulacak ve yüksek ısıda kaynatılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı aralıklı olarak kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek ve yarma 15 dakika haşlanacak. Süre bitiminde çorbanın suyundan 1 kepçe alınacak, terbiye’ye ilave edilecek. Terbiye tencereye ilave edilecek. Tencere 5 dakika kaynadıktan sonra ocak söndürülecek. Çorba’nın tuzu karar hale getirilecek. Ardından 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı içinde 1 yemek kaşığı kuru nane hafif kavrulacak ve tencereye ilave edilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com