Kategoriler
Sakatat Yemekleri

fırında dana yanağı

fırında dana yanağı
Fırında Dana Yanağı tarifi, Nasıl yapılır
Malzemeleri:
1.5 Kg. Dana Yanağı
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan (200 gr.)
2 Adet Orta Boy Domates (300 gr.)
4 Su Bardağı kaynar Su
1 Çay Kaşığı Çekilmiş Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Isıya Dayanıklı Fırın Kabı

Ön Söz:
Fırında dana yanağı 150°C derecede 3 saatte lokum gibi pişer. Dana yanağı, ihtiyaç ölçüsünde sakatatçıdan temin edilir. Çoğu sakatatçı çalışanı, dana yanağı istediğinizde anlamsız anlamsız yüzünüze bakar. Siz de söylediğinizin anlaşılmadığını varsayar ve baş eti istediğinizi tekrarlarsınız. Fırında dana yanağı pişirmenin bir çok yolu vardır. En kolay olanı ise, tarifimde anlatılan yoldur. Bu tarifle yapacağınız dana yanağı yemeğini beğeneceksiniz.

Dana yanağını her tarafı metal olan çelik tencerede yaptım. Böylesi bir tencereye sahip değilseniz, herhangi bir fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatarak kullanabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Dana yanağı 10-12 cm. boyutunda irice parçalara bölünecek ve üzerine karabiber ve tuz serpilecek. Soğan irice yemeklik doğranacak. Domates rendelenecek. Kaynar su hazır edilecek.

dana yanağı
dana yanağı

mühürlenmiş dana yanağı
mühürlenmiş dana yanağı

dana yanağına su verilmiş
tencerede dana yanağı

dana yanağı pişmiş servise hazır
soslu dana yanağı

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine karabiber, tuz serpilmiş dana yanağı parçaları dizilecek ve yüksek ısıda döndürülerek hafif kızartılacak. Kızarmış (mühürlenmiş) parçalar bir kaba alınacak ve bekletilecek. Ardından tencereye sıra ile soğan, rendelenmiş domates ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Peşinden mühürlenmiş dana yanağı parçaları, 4 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere bir kez yüksek ısıda fokurdatılacak, kapağı kapatılacak. Ardından, önceden 150°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek. Tam 3 saat bitiminde tencere fırından alınacak ve üzerinde biriken fazla yağı toplanıp atılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com