Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Meze Tarifleri Sebze Yemekleri

fırında brüksel lahanası

firinda bruksel lahanasi
Fırında Brüksel Lahanası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1/2 Kg. Brüksel Lahanası
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
4 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Silme Kimyon
1 Çay Kaşığı Tuz
26 cm. Bor Cam Tepsi

Ön Söz:
Fırında brüksel lahanası, brüksel lahanasının enfes lezzette en güzel halidir. Lahanayı fırında kızarttıktan sonra, et yemeklerinin yanında garnitür olarak kullanabilir ya da yoğurtlu salatasını yapabilirsiniz. Her iki seçenkte, yemeğinizi bir başka boyuta taşıyabilir. Dikkat edilmesi gereken ayrıntı; tepsiyi fırına sürdükten 15 dakika sonra sarımsağı ilave etmenizdir. Sarımsağı malzemelerle birlikte tepsiye koyarsanız, fazla karamelize olur. Tarifi deneyecek olanlara afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Brüksel lahanası (sararmış ve kartlaşmış üst yaprakları) ayıklanacak, yıkanacak ve ortadan uzunlamasına ikiye bölünecek. Sarımsak soyulacak ve irice yemeklik doğranacak.

malzemeler hazırlanmış
firinda bruksel lahanasi 2

brüksel lahanası servise hazır

firinda bruksel lahanasi 3

Maharetini Göster:
Fırın tepsisine kesilmiş yüzeyi üste gelecek şekilde lahanalar dizilecek. Üzerine karabiber, kimyon ve tuz serpiştirilecek. Ardından 5 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilecek. Tepsi önceden 180°C dereceye ısıtlmış fırının alttan ikinci rafına sürülecek. 15 dakika bitiminde tepsiye sarımsak serpiştirilecek ve tekrar fırına sürülecek. Tepsi 20 dakika daha fırında tutulduktan sonra çıkarılacak ve karıştırılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com