Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Mutfak Bilgileri

evde hindistan cevizi sütü nasıl yapılır

hindistan cevizi sütü
Evde Hindistan Cevizi Sütü Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1 Adet Hindistan Cevizi (400 gr.)
2 Su Bardağı İçme Suyu
Mutfak Robotu (doğrayıcı)
Sıkma Bezi
Kase, Rende

Ön Söz:
Piyasada satılan Hindistan cevizi ortalama ağırlıkları 400 ila 500 gr. arasıdır. Hindistan cevizi suyu çıkarılıp, içi çıkarıldığında 200 gr. dan biraz fazla iç elde edilir. Biliyorsunuz; kavun sütü, karpuz sütü, badem sütü ve daha bir çok insan yapımı süt çeşitlerinden biri de Hindistan cevizi sütüdür. Hindistan cevizi’nin sütü falan yok, bu bir malın müşteriye satma beceresidir. Bu tarif uydurma değildir. Hindistan cevizi’nin sütü evde ve elde nasıl çıkarılırsa o prosedür uygulanmıştır. 200 gr. Hindistan cevizi rendesi ile 400 gr. sıcak su, rondoda karıştırılırsa Hindistan cevizi sütü elde edilir.

Kullanılacak su kaynar değil sıcak olsun ki, Hindistan cevizi’nin içinde bulunan mineral ve vitamin zarar görmesin. Hindistan cevizi sütü dolapta 4 gün, dondurucuda 3 ay saklanabilir.

Ön Hazırlık:
Hindistan cevizi’nin üç gözünden biri delinecek ve suyu alınacak. Ardından, Hindistan cevizinin ortasına bir çekiç darbesi yapılacak ve ikiye bölünecek. Bölünmüş parçaların içinde bulunan beyaz etli kısım, bıçak yardımıyle çıkarılacak. Ardından rendenin iri gözünde rendelenecek. 2 Su bardağı içme suyu kaynamaya yakın ısıtılacak ve ocaktan alınacak.

hindistan cevizi ve iç etli kısmı
hindistan cevizi

rendelenmiş ve robota sıcak su ile konmuş
rendelenmiş hindistan cevizi

robotta çekilmiş
rondoda ceviz

karışım beze konmuş, süzülecek
süzme

süzülmüş Hindistan cevizi sütü
ceviz sütü

Maharetini Göster:
Mutfak robotu malzeme haznesine rendelenmiş hindistan cevizi ve sıcak su konulacak. Alet, Hindistan cevizi parçaları un ufak oluncaya kadar, aralıklarla yüksek hızda çalıştırılacak. İşlemin bitiminde aletin haznesindeki karışım, bez yardımıyle sıkılacak ve bir kaba alınacak. Sonrası malum.

Son Söz:
Rondodan çıkan Hindistan cevizi rendesini süzdükten sonra; arta kalan posayı fırında 75°C derecede 1.5 saat kurutuyor ve kullanıyorum. Hindistan cevizi sütünü bal ve vanilya ile karıştırarak içiyorum. Sütü bazen sos ve yiyecek yapımında kullanıyorum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com