Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Kebap ve Izgara Tarifleri

evde döner nasıl yapılır

evde döner nasıl yapılır
Evde Döner Nasıl Yapılır Döner Eti Terbiyesi ve Tarifi
Malzemeleri:
2 Parça Antrikot Biftek (300 gr.)
20 gr. Yemeklik Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Soğan Suyu
1 Yemek Kaşığı İçme Suyu
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Tatlı Biber Salçası
1 Çay Kaşığı Tatlı Toz Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Tepeli Tuz

Ön Söz:
Evde dana etli döner nasıl yapılır? Kurban bayramının son günü; bu tarifim, sitemi izleyen kardeşlerime armağanım olsun. Evde döner yapımı konusundaki sorunlarımı çözdüm ve tarifimi sizlerle paylaşıyorum. Döner yapımında en büyük sorunum, etin terbiyesinde kullanılan malzeme çeşitleri ve miktarları idi. Uzatmıyayım, tarifimi denerken salçalarınız tuzlu değil ise; etin terbiyesinde 1 tatlı kaşığı tuz kullanmalısınız.

Döner yapacağınız etin orta yağlı, kalınlığının 2 cm. veya 3 cm. olmasına dikkat etmelisiniz. Terbiye edilmiş et, herhangi bir ızgara aleti üzerinde pişirilebilir. Tarifimi ocak üzerinde ve orta ateşin bir tık üzerideki alev ayarında (demir döküm) tava kullanarak yaptım. Afiyet olsun.

Dana döner eti terbiyesi:
Bir kaseye birer çay kaşığı normal şekilde doldurulmuş domates ve biber salçası konulacak. Üzerine tatlı toz biber, karabiber, tuz, soğan suyu ve çeşme suyu konulacak ve karıştırılacak. Ardından bir yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve karışım tekrar karıştırılacak. Biftek parçaları karışıma güzelce bulanacak ve bir kaba alınacak. Kabın üzeri streçle kapatılacak ve bir geceliğine dinlenmesi için, buzdolabına kaldırılacak. Et pişirilmezden iki saat önce, buzdolabından alınacak ve oda sıcaklığına gelmesi beklenecek.

biftek parçalarının terbiyesidöner terbiyesi

pişmiş biftekler soğuyordana biftek

bifteklerin yaprak kesimiet döner kesimi

yaprak döner tereyağında kavruluyorev döneri yapımı

Maharetini Göster:
Et pişirme aleti yüzeyi hafif yağlanacak, ocağın büyük gözü üzerine konulacak ve normal ısı ayarının bir tık üzeri alev ayarında ısıtılacak. Üzerine biftek parçaları yatırılacak ve her iki yüzeyi mühürlenecek. Ardından etler tekrar döndürülecek ve iki kez 2 dakika süre ile (toplam her bir yüzeyi 4 dakika) biftekler pişirilecek. Pişen biftekler bir kaba alınacak, üzeri kapatılacak ve soğuması beklenecek. Soğuyan biftek parçaları 1-2 mm. kalınlıkta verev olarak kesilecek. Peşinden, kesilmiş parçalar tereyağında kurutulmadan kavrulacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com