Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Hamur İşleri Tarifleri Makarna ve Mantı Tarifleri

ev makarnası nasıl yapılır

ev makarnası nasıl yapılır
Ev Makarnası Nasıl Yapılır Adım Adım Tarifi
Malzemeleri:
1 Adet Yumurta (65 gr.)
100 gr. Böreklik Un
Bir Fiske Tuz

Ön Söz:
Evde makarna yapımı için yumurta, böreklik un ve tuz kullanılır. Ölçülü malzemeyle yapılan ev makarnası, en kaliteli makarnanın lezzetinden daha da lezzetlidir.  Makarna hamuru yapımında mutlaka börek ve baklavalık un kullanılmalıdır. Makarana hamuru hazırlarken yumurta ağırlığına göre un kullanılır. Bir tane (65 gr. ağırlığında) yumurta ile yoğurulan hamurdan 150 gram ev makarnası yapılır. Bu miktar makarna iki kişiye yeter.

Bilgi Notu:
Kaç tane yumurtadan makarna yapacaksanız, yumurtaları kabuklu olarak terazide tartın. Bulduğunuz ağırlığı 1.5 sayısı ile çarptığınızda (makarna hamurunda) kullanacağınız un miktarını bulursunuz. Bu yöntemle hayatında hiç makarna yapmamış kişi dahi ev makarnası yapabilir, deneyin ve görün.

yufka açılmışev makarnası

yufka kenarları ortada birleştirilmişyufka katlama

birleşen kenarları biribiri üzerine bindirilmişyufka katlama birleştirme

makarna şeritler halinde kesilmiş ve açılmışmakarna kesimi

Maharetini Göster:
Yoğurma kabı içine 100 gr. böreklik un elenerek konulacak ve ortası havuz yapılacak. Havuz içine bir yumurta kırılacak ve bir fiske tuz serpilecek. Parmak yardımıyle sıra ile yumurta, un karıştırılarak hamur yoğurulacak. Yoğurulan hamur beze yapılacak, streçe sarılacak ve 15 dakika dinlendirilecek. Ardından beze, az unla birlikte 35 ila 40 cm. çapında yufka açılacak. Yufka iki kenarından orta kısmına yatırılacak. Yatırılan kenarı birbiri üzerine getirilecek ve şeritler halinde kesilecek. Ardından katlı şeritler açılarak kurutulacak. Sonrası malum.

Not:
Taze ev makarnası 7 dakikada haşlanır. Tam kurutulmuş ev makarnası 15 dakikada haşlanır.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com