Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri Yöresel Yemek Tarifleri

etli arapsaçı yemeği

etli arapsaçı yemeği
Etli Arapsaçı Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1/2 Kg. Arapsaçı Otu
200 gr. Dana Kuşbaşı Et
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su

Sos Malzemesi:
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
1 Çay Bardağı Sıcak Su

Ön Söz:
Etli arapsaçı yemeğini kuşbaşı doğranmış dana etiyle, tencerede yaptım. Kullandığım et, dana döş eti olduğu için; geç pişeceğinden dolayı, önceden yarı pişmiş (kendine yetecek su ile) haşladım. Yemekte, dana eti yerine kuzu eti kullanmış olsaydım; eti haşlamadan doğrudan yemekte kullanabilirdim. Bu yemeği yaparken orijinal tarifine sadık kalarak, kendi yemek yapım yöntemimi kullandım.

Ön Hazırlık:
Arapsaçı otu, buradan tarifine uygun ayıklanacak, yıkanacak, süzülecek ve doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak ve kaynar su hazır edilecek.

Et’in Hazırlanması:
Tencere’ye 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı dana eti ilave edilecek ve normal ısı ayarında (suyunu çekinceye kadar) kavrulacak. Ardından 1 su bardağı kaynar su ilave edilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek ve tencerenin kapağı kapatılacak. Et, tencerede ki suyu çekinceye kadar (yaklaşık 35 dakika) haşlanacak ve ocak söndürülecek.

Sos’un Hazırlanması:
Kase’ye un, limon suyu konulacak ve karıştırılacak. Üzerine bir çay bardağı sıcak su, azar azar ilave edilecek ve karıştırılacak.

Arapsaçıarapsaçı

etli arapsaçı yemeği servise hazıretli arapsaçı yemeği 1

Maharetini göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından, arapsaçı ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere kapağı kapatılacak ve 15 dakika süre ile ararapsaçı kendi suyu ile kavrulacak. Süre bitiminde tencere’ye yarı haşlanmış kuşbaşı et, 2 su bardağı kaynar su, karabiber, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tencere, 50 dakika boyunca kaynatılacak. Süre bitiminde, tencere’ye hazırlanan sos ilave edilecek ve kapak kapatılacak. En düşük ısıda yemek, 10 dakika süre ile tekrar pişirilecek ve ocak söndürülecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com