Kategoriler
Pirinç Pilavı Tarifleri Tavuk Yemekleri

fırında tavuk kapama

tavuk kapama
Fırında Tavuk Kapama Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri
2 Adet Tavuk But (900gr.)
1 Su Bardağı Pirinç
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Su Bardağı Tavuk Suyu
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Soğuk Su

Ön Söz:
Tavuk kapama ya da tavuk büryan, adını siz koyun. İki tane tavuk butunu bir saat süre ile tencerede haşladım. Butları düdüklü tencerede 10 dakikada haşlardım, örnek olması açısından tencerede haşladım. Pilavı için 1 su bardağı baldo pirinç kullandım. Aslında butların ağırlığı iki su bardağı pirinci taşırdı ama, ben öyle tercih ettim. Tavuk suyu ve et suyu ile yapılan pilavlarda su ölçüsünü, bir bardak pirinç için, iki bardak tavuk suyu veya et suyu kullanmak gerekir. Bende öyle yaptım, tavsiye ederim.

Ön Hazırlık:
But yıkanacak ve süzülecek. Pirinç ayıklanacak ve berrak suyu çıkıncaya kadar yıkanacak.

tavuk butu tencerede haşlanıyortavuk budu haşlama

haşlanmış buthaşlanmış tavuk budu

Butların Haşlanması:
Tencere içine but, üzerini kapatacak miktarda soğuk su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna alınacak. But 1 saat haşlanacak ve ocaktan alınacak.

Pilavın Hazırlanması:
Tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine pirinç ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Üzerine 2 su bardağı tavuk suyu ilave edilecek ve tuzu karar hale getirilecek. Ardından tencere 3 dakika kaynatılacak ve ocaktan alınacak.

but soslanmışsoslu tavuk budu

tavuk kapama pişmiş servise hazırtavuk kapama 1

Maharetini Göster:
Fırın tepsisi tabanına 3 dakika haşlanmış pirinç yayılacak. Üzerine iki but konulacak. Ardından butların üzerine çok az salça ve sıvı yağı karışımı sürülecek. Fırın tepsisi alüminyum folyo ile kapatılacak. Tepsi önceden 200°C’ye ısıtlmış fırının orta rafına sürülecek  ve 20 dakika fırında tutulacak. Süre bitiminde folyo tepsi üzerinden alınacak ve 10 dakika butlar kızartılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com