Kategoriler
Köfte Tarifleri Meze Tarifleri Sebze Yemekleri

kereviz köftesi

kereviz köftesi
Kereviz Köftesi veya Kereviz Mücveri Tarifi Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Adet Kereviz (450 gr.)
3 Adet Yumurta
3 Dal Taze Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
2 Yemek Kaşığı Tepelice Un
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tutam Maydanoz
1 Çay bardağı Ayçiçeği Yağı

Ön Söz:
Kereviz köftesi veya kabak mücveri, ayrı adlarla anılan aynı yemektir. Hoşunuza giden adı kullanın derim. Kereviz köftesi yapımında kuru soğan veya taze soğan, sarımsak, maydanoz, dereotu ve sevilen baharatlar kullanılır. Kereviz köftesine patates, havuç gibi sebzeler ilave edilebilir. Tarifimi denerseniz memnun kalırsınız, afiyet olsun.

Kereviz köftesi harcının kıvamı; ne çok akışkan, ne de çok katı olmamalıdır. Köftenin kıvamını, azar azar un ekleyerek ayarlayabilirsiniz. Kerevizi irice kuşbaşı doğradım ve rondoda orta irilikte çektim.

Ön Hazırlık:
Kereviz soyulacak, rendenin iri gözünde rendelenecek veya rondodan geçirilecek. Peşinden, tülbent veya bir bez içinde suyu sıkılacak. Taze soğan, sarımsak, maydanoz ince doğranacak.

kereviz köfte harcı
kereviz mücver harcı

kereviz köftesi kızarıyor
kereviz mücveri

Maharetini Göster:
Kase içine rendelenmiş kereviz, taze soğan, maydanoz, sarımsak, üç yumurta, karabiber, pul biber, kimyon, tuz konulacak ve karıştırılacak. Üzerine azar azar un ilave edileck ve harcın kıvamı ayarlanacak. Kızartma yağı, orta ısının bir tık üzeri ısıda ısıtılacak. Isınan yağ içine yemek kaşığı ölçüsünde harç konulacak ve üzeri kaşığın tabanı ile düzleştirilecek. Peşinden alt üst edilerek kızartılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com