Kategoriler
Çorba Tarifleri

düdüklüde kırmızı mercimek çorbası 5 dakikada pişer

düdüklü tencerede kırmızı mercimek çorbası
Düdüklüde Kırmızı Mercimek Çorbası 5 Dakikada Pişer Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
4 Yemek Kaşığı Erimiş Tereyağı (40 gr.)
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (20 gr.)
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Tatlı Kaşığı Un (10 gr.)
1.5 Tatlı Kaşığı Tuz
6 Su Bardağı Kaynar Su
Kullanılan Düdüklü Termo
Limon

Ön öz:
Düdüklü tencerede 1 su bardağı kırmızı mercimek, orta ateşte 5 dakikada pişer. Mercimeği düdüklüde kısık ateşte pişirirseniz, çorbanız tencerede pişmiş gibi olur. Orta ateşte pişirirsenz, kırmızı mercimek çorbanızın kıvamı tadı ve lezzetti çok farklı olur. Bir de çorbanızı kemik veya et suyu ile pişirirseniz, çorbanızın lezzetini anlatmaya gerek kalmaz. Bilirsiniz, çorbanın lezzeti kıvamı ile birlikte anlaşılır.

Düdüklüde çorba yaparken, 6 su bardağı kaynar suyun 5 su bardağını önce kullanın. 1 su bardağını ise, çorbaya kıvam verirken en son ilave edin derim. Böylelikle çorbanın kıvamını tam tutturabilirsiniz. Dilerseniz, suyun tamamını kullanabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Kırmızı mercimek yıkanacak ve süzülecek. Soğan çok ince yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek. Limon ise, çorbanın servisi sırasında kullanılacak.

düdüklüde mercimek çorbası

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye zeytinyağı, tereyağı konulacak ve orta ateşte eritilecek. Üzerine sıra ile soğan, un ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından kırmızı mercimek, kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Malzemeler kaynamaya başlayınca, düdüklünün kapağı kapatılacak ve ocak orta ısıya ayarlanacak. Düdüklüden buhar çıkmaya başlayınca (düdüklünün markasına göre) mandalı veya ventili indirlecek, ya da ağırlığı takılacak. Peşinden ilk düdük veya fışlama sesinden sonra, saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 5 dakika bitiminde düdüklü ocaktan alınacak ve çorbanın tuzu karar hale getirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com