Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Etli Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

düdüklüde dana etli taze fasulye

düdüklüde etli boncuk fasulye yemeği
Düdüklüde Dana Etli Taze Fasulye Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1/2 Kg. Ayşe Kadın Taze Fasulye
150 gr. Dana Kuşbaşı
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Adet Orta Boy Domates
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1,5 Su Bardağı KaynarSu
Termo Düdüklü Tencere

Ön Söz:
Düdüklü tencerede dana etli taze fasulye yemeğini iki aşamalı yaparım. Önce eti haşlar, üzerine çiğden malzemeleri koyar ve en düşük (kısıkta) ısıda 15 dakikada yemeği pişirmiş olurum. Yemeği yaparken sonradan su ilavesi yapmam. Eti haşlarken ilave ettiğim 1,5 su bardağı kaynar su, yemeği pişirmek için yeterli olur. Yemek yaparken en dikkat ettiğim konu, yemekte salça ölçüsüdür. 1 Çay kaşığı salça miktarını altaki resim anlatır. Afiyet olsun.

Domates salçasını düdüklü tencereye ilave ettiğinizde, yemeğin suyunu kullanarak inceltmeniz gerektiğini unutmayın derim.

Ön Hazırlık:
Taze fasulye ayıklanacak, yıkanacak ve uygun irilikte doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak. Domates rendelenecek. Kaynar su hazır edilecek.

1 çay kaşığı dolusu domates salçası
salça ölçüsü

dana etli taze fasulye pişmiş, servise hazır
dana etli boncuk ayşe

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı dana eti ilave edilecek ve suyunu çekinceye kadar orta ateşte kavrulacak. Peşinden 1,5 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Düdüklü tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Düdüklünün kullanma talimatına uyularak, et orta ateşte 20 dakika haşlanacak. Süre bitiminde düdüklü açılacak; 1 çay kaşığı salça, soğan, rendelenmiş domates, taze fasulye, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Düdüklü tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Düdüklünün kullanma talimatına uyularak, ilk düdük sesinden sonra ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 15 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com