Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Mutfak Bilgileri

yoğurt makinesinde yoğurt yapımı

makinede yoğurt yapımı
Evde Yoğurt Makinesinde Yoğurt Yapımı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Litre Günlük Süt
1 Yemek Kaşığı Yoğurt Mayası (50 gr.)
Yoğurt Makinesi

Ön Söz:
Evde yoğurdu tencerede veya yoğurt makinesinde yaparız. Yoğurt yapımında her zaman günlük süt kullanırız. Yoğurdu tencerede yaptığımız da sütü sütçüden, yoğurt makinesinde yaptığımızda ise günlük pastorize (torku, sütaş, BİM) süt alırız. Yoğurt mayasını ise, evde nohuttan yaparız. Her şeyin bir ömrü olduğuna göre, uzun süre kullanılan mayanın da bir ömrü var. Bu sebeple yoğurt mayasına ihtiyaç duyduğumuzda bir yakınımızdan veya marketten doğal bir küçük yoğurt alır kulanırız. Yoğurt makinemiz, Arçelik firmasının ilk çıkardığı yoğurt makinesi ve 1 litre kapasitelidir. Yoğurt makinesi sütü sadece belirli bir ısıda tutar, gerisi bize kalır.

Sütün ısısını ölçmek için dijital termometre kullanırız. İnternette satılan ve çok ucuz olan bu termometrenin her eve lazım olduğunu hep düşünürüm.

Dijital Termometredijital termometre

Yoğurt Makinesiyoğurt makinesi

Maharetini Göster:
Tencereye 1 Litre süt konulacak ve orta ateşte ağızı açık ısıtılacak. Süt kaynamaya başlayınca ocak ısısı sütün taşmayacağı şekilde ayarlanacak. Ardından saate bakılacak ve not edilecek. Tencere ara sıra kepçe ile karıştırılarak 5 dakika bitiminde süt ocaktan alınacak ve soğumaya bırakılacak. Süt 45°C dereceye düştüğünde yoğurt makinesinin haznesine konulacak. Yoğurt mayası 45°C derecedeki süt ile bir kase içinde inceltilecek ve makine haznesine dökülecek. Haznedeki süt bir güzel karıştırılacak ve yoğurt makinesinin kapağı kapatılacak. 2 Saat bitiminde makinenin fişi çekilecek ve yoğurdun üzeri açılacak. Yoğurt açık olarak en az 2 saat oda sıcaklığında soğuması için bekletilecek. Süre bitiminde buzdolabına kaldırılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com