Kategoriler
Pastane Tarifleri

üzümlü tepsi keki

üzümlü tepsi keki
Kuru Üzümlü Tepsi Keki Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
2 Su Bardağı Un (220 gr.)
3 Adet Orta Boy Yumurta
150 gr. Tuzsuz Tereyağı
1 Çay Bardağı Kutu Süt (100 ml.)
1 Çay Bardağı Toz Şeker (85 gr.)
150 gr. Kuru Üzüm
1 Çay Kaşığı Tepelice Yemek Sodası
1 Paket Kabartma Tozu (10 gr.)
1 Paket Vanilya (5 gr.)
1 Fiske Tuz
24-25 cm. Çapında Tepsi

Ön Söz:
Kuru üzümlü tepsi keki, sıradan kek tarifi değildir. Bilinen üzümlü keklerin hiçbiri tarifimle boy ölçüşemez. Bu tarif son şeklini alıncaya kadar, epey deneyden geçmiştir. En son damak zevkime uyan bu tarifle, üzümlü kek tarifi arayışımı sonlandırdım. Bu haliyle üzümlü keki sık sık yaparım. Tarifte geçen malzemeleri değiştirmem. Sadece kuru üzüme ilave olarak, file badem veya fındık içi ilave ederim. Kuru üzümü işlem görmemiş (natürel) olanından tercih ederim. Natürel kuru üzümü BİM’den alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Çırpma işleminde makine kullanmayın. Çırpma teli kulanın ki, yapacağınız kek bu tarife benzesin.

Ön Hazırlık:
Kuru üzüm bıçakla doğranacak, üzerine un serpilecek ve karıştırılacak. Bir kaseye un elenerek konulacak. Üzerine kabartama tozu, vanilya, yemek sodası ilave edilecek ve karıştırılacak. Tepsi tabanı ve çevresi margarinle yağlanacak. Tereyağı bir kap içinde (ılık olarak) eritilecek.

kuru üzüm doğranmış
kuru üzüm

kek hamuru tepsiye yayılmış
kek hamuru

üzümlü kek pişmiş
tepsi keki

ters çevrilmiş ızgara üzeride soğuyor
üzümlü kek

Maharetini Göster:
Karıştırma kabına 3 yumurta, 1 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı süt konulacak ve çırpılacak. Üzerine eritilmiş tereyağı, bir fiske tuz ilave edilecek ve tekrar çırpılacak. Ardından kase içindeki karıştırılmış un ilave edilecek ve çırpılacak. En son kuru üzüm ilave edilecek ve karıştırılacak. Hazırlanan kek hamuru, tepsiye yayılacak. Tepsi önceden 175°C dereceye ısıtılmış fırının alttan ikinci rafına sürülecek. Tam 40 dakika bitiminde fırından alınacak ve ızgara üzerinde soğumaya bırakılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com