Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

donmuş uskumru bütün fırında

dondurulmuş uskumru bütün
Donmuş Uskumru Bütün Fırında Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
3 Adet Dondurulmuş Norveç Uskumrusu
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yanmaz Fırın Kağıdı
Fırın Tepsisi

Ön Söz:
Dondurulmuş ithal uskumrusu fırında bütün olarak nasıl pişer? Önce, donmuş uskumrular (işin aciliyetine bağlı olarak) kendi halinde, su içinde, mikrodalga veya fırında çözdürülür. Uskumruları çözdürmenin en pratik yolu, çeşme suyu içinde çözdürmektir. Uskumruları alabilecek bir kap içine uskumrular konulur ve üzerini kapatacak miktarda çeşme suyu ilave edilir. Su içerisinde balıklar çözüldükten sonra, temizlenmeye başlanır.

Fırında bütün uskumru tarifimde olduğu gibi sade pişirilir Ya da, soğan, domates, limonla birlikte baharat çeşitleri ilavesiyle de pişirilebilir. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Uskumru su içinde çözdürülecek. Ardından karnı yarılacak ve solungaçlarıyle birlikte iç organları çıkarılacak. Karın iç bölgesinde görünen siyahlık ve pıhtılaşmış kan bol su kullanılarak parmak yardımıyle çıkarılacak. Yıkanıp süzülen balıkların yan yüzeylerine aralıklı (bıçakla) çizik atılacak. Fırın tepsisi içine yanmaz kağıt yayılacak.

Dondurulmuş Norveç Uskumrusudonmuş norveç uskumrusu

uskumrular hazırlanmış tepsideithal uskumrusu

tepsi alüminyum folyo ile kapatılmışalüminyum folyo

dondurulmuş uskumru bütün fırından çıkmışfırında donmuş uskumru

Maharetini Göster:
Temizlenmiş ve süzülmüş bütün uskumuların karın içleri ve dış yüzeyleri tuzlanacak. Ardından zeytinyağı ile yağlanacak. Peşinden uskumrular yanmaz kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizileck. ve üzeri alüminyum folyo ile kapatılacak. Tepsisi önceden 200°C ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek ve 40 dakika pişirilecek. Süre bitiminde alüminyum folyo tepsi üzerinden alınacak. Ardından (üzerinin kızarması için) tepsi açık olarak 10 dakika daha fırında tutulduktan sonra, alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com