Kategoriler
Sebze Yemekleri

dondurulmuş taze fasulye pişirme

dondurulmuş taze fasulye
Tencerede Dondurulmuş Taze Fasulye Pişirme Tarifi
Malzemeleri:
550 gr. Doğrudan Dondurulmuş Taze Fasulye
1 Adet Kuru Soğan
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Rendelenmiş Domates
1 Çay Kaşığı Kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Derin dondurucuda şoklanmadan dondurulmuş taze fasulye (tencerede veya düdüklü tencerede) aynen tazesi gibi pişer. Donmuş taze fasulye, çözdürülmeden tencereye ilave edilir. Taze fasulyeyi dondurucuya şoklamadan koyduysanız eğer; yemeğini yapmadan önce, kaynayan su içinde 3 dakika haşlamanız gerekir. Bu işlem, taze fasulyenin kokusu nasıl giderilir sorusuna en güzel yanıttır. Bu işlemi yapmazsanız, taze fasulyeyi pişirdiğinizde koku yapar. Şoklanmadan dondurulmuş taze fasulye tencerede, en düşük ısıda 60 dakikada pişer. Şoklanarak dondurulmuşu ise, 30 dakikada pişer.

Şoklanmadan dondurulmuş taze fasulyenin kokusunu gidermek için; taze fasulyeyi 3 dakika, kaynayan su içinde, tencere açık olarak haşlayın.

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

dondurulmuş taze fasulye
donmuş taze fasulye

fasulye pişmiş servise hazır
tencerede taze fasulye

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, domates salçası, rendelenmiş domates ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından donmuş taze fasulye, 1 su bardağı kaynar su, toz şeker, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 60 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com