Kategoriler
Sebze Yemekleri Zeytinyağlı Sebze Yemekleri

25 dakikada yer elması yemeği

yer elması yemeği
25 Dakikada Yer Elması Yemeği Tarifi
Malzemeleri:
1 Kg. Yer Elması
7 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1.5 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
1 Talı Kaşığı Kuru Nane
1.5 Çay Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Bu tarif, yer elması yemeğinin en güzel hali. Denerseniz, memnun kalırsınız. 1 kilo yer elmasını soyduktan sonra, 750 gr. yer elması kaldı. Bu miktardaki yer elması için, her 100 gr. başına 1 yemek kaşığı zeytinyağı kullandım. Yemeği iki aşamalı pişirdim. Soğanı kavurduktan sonra, yer elmasını ilave ettim ve orta ısıda 5 dakika yer elmasını terlettim. Süre bitiminde diğer malzemeleri ilave etim ve yemeği en düşük ısıda 20 dakika daha pişirdim. Yemeği ılık veya soğuk tüketebilirsiniz, afiyet olsun.

Seçim sizin, kuru nane yerine maydanoz kullanabilirsiniz. Limon suyunu, yemek piştikten sonra da ilave edebilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Yer elması soyulacak ve bütün olarak su içinde dinlendirilecek. Soğan yemeklik doğranacak. Pirinç yıkanacak ve süzülecek. Kaynar su hazır edilecek.

zeytinyağlı yer elması

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından yer elması konulacak ve üzerine tuz ekilecek. Tencere kapalı olarak malzemeler 5 dakika kendi haline bırakılacak. Süre bitiminde tencereye pirinç, limon duyu ve 1.5 çay bardağı kaynar su ilave edilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 20 dakika bitiminde yemeğiniz hazır. Şimdi üzerine kuru nane serpebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com